|

Alman polisinden psikolojik rahatsızlığı olan Türk vatandaşına sokak ortasında şiddet

Almanya'nın Frankfurt şehrinde, psikolojik rahatsızlığı bulunan Selim Çiftçi isimli Türk vatandaşı, Alman polisi tarafından sokak ortasında dakikalarca dövüldü. Kameralara yansıyan olay sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Alman polisinin şiddetini kınadı.

21:13 - 16/05/2021 воскресенье
Güncelleme: 23:14 - 16/05/2021 воскресенье
AA
Alman polisi tarafından sokak ortasında şiddete maruz kalan Türk vatandaşı.
Alman polisi tarafından sokak ortasında şiddete maruz kalan Türk vatandaşı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde, psikolojik rahatsızlığı bulunan ve sokak ortasında polis şiddetine maruz kalan Selim Çiftçi (35), hastanede tedavi altına alındı.

Yakınları, Çiftçi'nin böbreklerinde polis tarafından uğradığı şiddet sonucu ciddi hasar oluştuğunu ve acil müdahale edilmemesi halinde diyalize bağlı kalabileceğini ifade etti.


Bakan Yardımcısı Kıran'dan kınama

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Twitter hesabından polisin Türk vatandaşına yönelik şiddetini içeren videoyu paylaşarak,
"Almanya'nın Frankfurt kentinde vatandaşımıza uygulanan polis şiddetini kınıyoruz. Vatandaşımızın babası Mustafa Çiftçi ve ağabeyi Yavuz Çiftçi ile görüşerek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."
ifadesini kullandı.

Kıran, konunun her düzeyde ilgili makamlar nezdinde yakından takip edileceğini vurguladı.

AK Partili Sırakaya: Takipçisi olacağız

Konuya ilişkin bir açıklama da AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya'dan geldi. Sırakaya, polis şiddetinin görüntülerine yer verdiği Twitter paylaşımında,
"İnsan hak ve hukukunu hiçe sayan Alman polisinin şiddetine maruz kalan vatandaşımızın babası Mustafa Çiftçi ile görüşerek sessiz kalmayacağımızı, TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu olarak takipçisi olacağımızı ilettik."
dedi.
#Almanya
#Dışişleri Bakan Yardımcısı
#Frankfurt
#Yavuz Selim Kıran
#şiddet
#Türk
#polis
#Selim Çiftçi
3 лет назад