Arama Logo

Spor yazarlarından Fenerbahçe için üçüncülük değerlendirmesi




6
F.BAHÇE İÇİN 3.'LÜK YORUMLARI

Süper Lig'in 42. haftasında Hes Kablo Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı. Spor yazarları bu mücadeleyi değerlendirdi. Yazar görüşlerinin tamamını paragraf sonunda ismi verilen gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.

F.BAHÇE İÇİN 3.'LÜK YORUMLARI
5
MUCİZE GERÇEKLEŞMEDİ

İLKER YAĞCIOĞLU: "Fenerbahçe için şampiyonluk umutları puan olarak bitmese de Sivas mağlubiyetinin ardından psikolojik olarak bitmişti. Kayseri maçının ilk devresi de bu görüntüde oynandı. Rakip kalede hiç pozisyon üretemeden, isabetli şut çekemeden Fenerbahçe ilk 45 dakikayı mağlup tamamladı. Mesut'un ve İrfan Can'ın olmayışı yerlerine oynayan Samuel ve Ferdi'nin Emre Belözoğlu'nun sistemine yatkın oyuncular olmayışından dolayı ilk 45 dakikada çok silik bir Fenerbahçe izledik. Devre arası Galatasaray'ın mağlup Beşiktaş'ın da berabere olduğu oyunculara verilince 2. yarıda maçı daha fazla isteyen bir Fenerbahçe vardı. Bu baskı sonucunda da maçı kazanmayı bildiler. Ama tabii ki yetmedi ve sezonu 3. sırada tamamladılar. Şimdi asıl soru Başkan aday olacağını açıkladığına göre devam edecek demektir. Teknik direktör olarak kimle devam edeceği önümüzdeki sezonun belirleyicisi olacaktır." (TAKVİM)

MUCİZE GERÇEKLEŞMEDİ
4
UMUTLAR SİVAS MAÇINDA BİTMİŞTİ

İLKER YASİN: "F.Bahçe için her şeyin gittiği bir sezondu. Geçen hafta Kadıköy’de Sivas’a kaybettiği maçtan sonra bitmişti F.Bahçe’nin şampiyonluk umutları. Fenerbahçe, Ali Koç dönemine büyük umutlarla baktı. Ama Koç, şirketlerinde gösterdiği basiret ve yönetim kabiliyetini takımın başına getirdiği ilk sportif direktörden son sportif direktöre kadar, verdiği yanlış kararlarla gösteremedi. Koç kalacaksa futbola, futbol takımına, tribünde taraftarı olduğu bir fanatik değil, bir vizyoner iş adamı olarak bakmalı." (HÜRRİYET)

UMUTLAR SİVAS MAÇINDA BİTMİŞTİ
3
YARATILAN BEKLENTİYE YAZIK

ERCAN GÜVEN: "Fenerbahçe’nin kazandığı ikinci penaltı ve aynı zamanda İlhan’ın ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kart hakemin Fenerbahçe’ye yapabileceği son jest oldu ve maçın resmi süresi bittiğinde skor berabereydi. 90’ı 9 geçe “ligde kaldıkları” haberiyle gevşemiş Kayserispor kalecisinin, Serdar’ın uzak kafasını içeri almasıyla 2-1 galip geldi Fenerbahçe. Ne zafer ama! Üçüncülük ayıp değil… Sadece yapılan yatırıma ve yaratılan beklentiye yazık." (MİLLİYET)

YARATILAN BEKLENTİYE YAZIK
2
TAKTİK MAKTİK YOK

GÜRCAN BİLGİÇ: "Yazılacak-konuşulacak çok şey var. Son maçta aslında geçen 39'unda neden istenilen olmadığını kopya kağıdı gibi koyuyorlardı önümüze. Yine bekler kademe hatası yapıyor, yine orta sahada Sosa topu kaptırıyor, yine penaltı kaçıyor vs… Bu maçların ana fikri; "Taktik-maktik yok" şeklindedir. Sivas maçı da böyleydi, Kayseri'de de aynı ruh durumu söz konusuydu. Finalin fikrinde teknik adamın sahaya sürdüklerinin, başka şeyler yapması, sorumluk alması vardır. Nasıl ki Babel tecrübesiyle, Ghezzal "yıldız" özelliği ile sonuna kadar zorluyor, Fenerbahçe'de yıldızını yaratmalıydı bu maçlarda… Yoktu… Ama Fenerbahçe'nin penaltısına VAR'dan "ofsayt" incelemesi yapılması da ilginç. Alanya maçında ekran başındaki Halil Umut Meler ofsaytı vermişti. Hücum oyuncusunun dokunmadığı top öncesinde yine penaltı yapıldı. VAR karşımıza çizgi ile geldi. Kuralı hatırlatalım; oyuncu topa dokunmadan ofsayt gerçekleşmez. Eğer pozisyon gol ise aktif-pasif incelemesi yapılır. Aynı yorum hatası bu kez "aynı hiza" fotoğrafıyla atışa dönüştü." (SABAH)

TAKTİK MAKTİK YOK
1
TARAFTARDAN HELALLİK ALMALI

SERCAN HAMZAOĞLU: "Yarından tezi yok, bu sezon kurulan bu kadronun başarısız olmasının sebepleri iyi analiz edilmeli. Sorumlular ellerini taşın altına koymalı. Fenerbahçe için üçüncülük büyük başarısızlıktır. Fenerbahçe kongreden sonra bu camiaya yakışacak tecrübede, tartışmasız bir teknik direktörle anlaşmalı. 3 yıldır yapılan teknik heyet tercihlerinin ne kadar yanlış olduğunu gördük. Bir sezon daha geride kaldı ve yine en çok üzülen taraftar. Kombine al dendi, aldılar. Formada rekor kıralım dediler, kırdılar. Fener ol dendi, oldular. Bu taraftarın yaşadığı travmaları kimse yaşamadı. Sorumluların bu taraftardan helallik alması gerekiyor." (SÖZCÜ)

TARAFTARDAN HELALLİK ALMALI