Murat Gülderen Uyku ustaları
HABERİ PAYLAŞ

Uyku ustaları

Koronavirüs, stres ve kaygıyı beraberinde getirdiği için bu süreçte uyku sorunu da ciddi ölçüde arttı. Uyku Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Çiftçi, “Türkiye’de şu an 5 milyon civarında uykusuzluk çeken, 4 milyon da uyku apnesi (horlama, nefes darlığı...) olduğu tahmin edilen kişi var. Koronavirüse bağlı olarak ortaya çıkan uyku hastalığına da ‘koronasomnia’ adı verildi” diyor. Tüm dünyanın ortak sorunu haline gelen bu hastalıklara karşı uyku teknolojisi üreticileri de bir an olsun boş durmuyor. İşte deliksiz bir uykuya yardımcı olan yatak teknolojisinde gelinen son nokta...

Haberin Devamı

COMFORT BALANCE

Bambi Yatak, yatak sertliğinin bölgesel olarak kişiye göre ayarlanabildiği ‘Comfort Balance’ teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji ile tasarlanan Multisleep, Selfaction ve Comfizone adlı yataklar, 54 bağımsız modüler silindire sahipler. Yataklar eşinizle birlikte uyduğunuzda her ikinizin de vücudunu tanımlayabiliyor ve ona göre şekil alabiliyor.

Uyku ustaları

ERGOPLAS

İşbir Yatak tarafından geliştirilen Ergoplas Yatak, polimer yayları sayesinde özellikle bilgisayarla çalışan kişilerde ortaya çıkan manyetik alan sendromunu azaltıyor. Özel ViscoStar konfor katmanı ise ısıya ve basınca duyarlı esnek yapısı sayesinde kişinin gece boyunca kan dolaşımının uygun biçimde devam etmesini sağlıyor. Bu katman omurgayı da koruyor.

Uyku ustaları

SEACELL ANTI-STRESS

Deniz yosunu özlü kumaşlardan oluşan bu yatak, kesintisiz uyku deneyimi vadediyor. Yatağın en büyük özelliği karbon iplikleri sayesinde vücutta gün içinde biriken ve strese yol açan elektriği uyku sırasında vücuttan atmaya yardımcı olması. Ayrıca cilde yumuşaklık katan bu yatak, sırt, bel ve kalça ağrılarını da önemli ölçüde azaltmayı sağlıyor.

Uyku ustaları

FIVE-Z

Yataş, bu ürünüyle yatakta hibrit teknolojisinin de önünü açtı. Kışlık tarafındaki yün, yazlık tarafındaki pamuk ile her mevsim aynı konforu yaşatan yatakta birbirinden bağımsız çalışan 5 bölgeli yay sistemi yer alıyor. Uzay teknolojisiyle üretilmiş Visco elastik ped ile de kan dolaşımını hızlandıran yatak, yorgun uyanmalara son veriyor.

Haberin Devamı

Uyku ustaları

SUPPORT LINE

Bu yatak ise S-Line yay sistemi ile vücudun omurga eğrisini korurken, Ultrawaist teknolojisiyle de omuz, basen ve eklem gibi yerlere ideal basıncı uygulayarak yorgunluğu azaltıyor. Yatağın en büyük özelliklerinden biri ise Adaptive teknolojisi ile kişiye özel uyku sıcaklığı sunarak farklı vücut tiplerine yüksek konfor sağlaması.

Uyku ustaları

SMART TRACK

Bu yatağın kumaşında bulunan Feran Ice teknolojisi, vücuttan ter ile atılan fazla nemin yatak yüzeyinden uzaklaştırılmasını hızlandırarak serin bir uyku ortamı sunuyor. Bel ve basen bölgesine ekstra destek veren UltraWaist teknolojisine sahip yataktaki ‘Memory Coil’ yay sistemi sayesinde de farklı vücut tiplerine aynı konfor sağlanıyor.

Uyku ustaları

STRESS FREE YOUNG

İstikbal’in geliştirdiği ‘stressfree’ adlı özel kumaş, stresi ve negatif enerjiyi vücuttan uzaklaştırmaya yardımcı oluyor. Bu kumaş ile birlikte yatakta kullanılan SL yay sistemi hafifliğiyle üstün kullanım sağlıyor. Uyku sırasında yayların vücudunuza sunduğu destek ve konforla oluşan doğal hareketler kasları gevşetiyor.

Haberin Devamı

Uyku ustaları

DIAMOND PRIME

Torba yay teknolojisi ile öne çıkan bu yatakta rakiplerine göre 2 kat fazla yay adedi bulunuyor. Bunların bağımsız hareket özelliği sayesinde uyku sırasındaki hareketler partneri etkilemiyor. Vücut ağırlığını dengeleyerek doğal sırt eğrilerini koruyan ve omurgaya uyum sağlayan yatakta yüksek yoğunluklu kenar destek süngerleri de bulunuyor.

Uyku ustaları

TEKNO TURU

1- ABD'de bulunan Stanford Üniversitesi, felçli birinin düşüncelerini bilgisayar ortamına aktararak yazı yazmasını sağlayan yapay zekalı bir program geliştirdi. Sistem, engeli olmayan kişiler kadar hızlı yazmayı sağlıyor.

Uyku ustaları

2- Oppo, Enco kablosuz kulaklık serisinin yeni modeli Enco Air’i 649 TL’den satışa sundu. Sesli asistan özelliğine sahip su geçirmez cihaz, sadece 10 dakikalık bir şarjla 8 saate kadar, tam şarjla 24 saate kadar dinleme süresi elde ediyor.

3- Ttec’in kablosuz ‘ultra hızlı’ şarj aleti 200 TL’den pazara çıktı. Güvenli şarj için aşırı ısınma ve akım koruması olan cihaz, 10 W çıkış gücüne sahip. Cihazın LED güç göstergesi de var.

4- Asus, 5.92 inçlik amiral gemi telefonu Zenfone8’i tanıttı. Tam 16 GB RAM ile gelen cihazın arkasında 64 ve ultra geniş açılı 12, önünde ise 12 MP selfie kamerası yer alıyor.

Uyku ustaları

5- JBL’in suya dayanıklı hoparlörü Xtreme 3 satışa çıktı. Orijinal Pro Sound özelliğine ve dört sürücülü bas radyatörlerine sahip bluetooth’lu cihaz, 15 saatlik pil ömrü sunuyor.

HAFTANIN OLAYI

STRES ÖLÇEN SAAT

Amazfit’in askeri standartlarda dayanıklılığa sahip akıllı saati T-Rex Pro Türkiye’de 1.699 TL’den satışa çıktı. GPS açıkken 40 saat, yoğun kullanımda 9 gün pil ömrüne sahip cihaz, anlık stres seviyesini göstermesiyle öne çıkıyor. Hareketsizlik sensörü, kalp atış hızı sensörü, pusula, barometre, altimetre, jireskop, ivmeölçer ve 100 adet antrenman modunun yer aldığı saatin kandaki oksijen seviyesini gösteren uyku monitörü de var.

Uyku ustaları

Sıradaki haber yükleniyor...
holder