Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sosyal medya mecraları, İsrail’in Doğu Kudüs ve Gazze’de Filistinlilere yaptığını dünyaya duyurmak isteyen paylaşımların kimini sildi, kimini sansürledi. Tepkiler üzerine Twitter ve Instagram “Teknik bir hata oldu” açıklamasını yaptı.

Dünya medyası İsrail’in başta çocuklar olmak üzere Filistinlilere yaptığını görmezden geldi. Görenler de gerçekleri saptırıp, Gazze’nin işgal edilmesini Filistin-İsrail çatışması olarak verdi. Avrupa medyası ise Filistinli çocukların öldürülmesine tepki gösterenleri, anti semitist ilan edip “İsrail karşıtı nefret paylaşımları” diye lanse etti.

Haberin Devamı

İsrail’deki ‘insanlık suçu’nun ortakları

Medyası böyle de siyasetçileri farklı mı?

Hayır...

Almanya ve Fransa, İsrail karşıtı gösterileri yasakladı.

Yıllardır PKK yandaşları Almanya’da Türk bayrağını yakınca ölü taklidi yapan CSU’lu siyasetçi Alexander Dobrindt, nedense şimdi ülkesinde bayrak yakmanın iki yıl cezasının olduğunu hatırlayıp, “İsrail bayrağını kim yakarsa hapse girsin” dedi.

Her daim insanların gösteri hakkını savunan Fransızlar, Paris’te düzenlenecek Filistin’e destek gösterisinin iptal edilmesine nasıl bir tepki vermiş olabilir?

lefigaro.fr’de bir anket vardı bu konuda.

Okurlara yöneltilen soru şuydu:

“Hükümetin Paris’teki Filistinlileri desteklemek için tüm gösterileri yasaklaması kararını onaylıyor musunuz?”

Ankete katılan 150 binden fazla Le Figaro okuru yüzde 84 gibi ezici bir çoğunlukla “Evet” diyerek yasağa destek verdi.

İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği “insanlık suçu”nun dünyaya anlatılmasına kim engel oluyorsa o da bu suçun ortağıdır.

Beşinci sezon bitti, altıncı sezon başladı

Birinci, ikinci ve dördüncü sezonunu soluksuz izlediğim, üçüncü sezonunu seyredince hayal kırıklığı yaşadığım İspanyol dizisi “La Casa de Papel”in beşinci sezon çekimleri bitti.

İspanya, Danimarka ve Portekiz’de sekiz ayda tamamlanan beşinci sezonun ne zaman yayına gireceği açıklanmadı.

İsrail’deki ‘insanlık suçu’nun ortakları

Altıncı sezon çekimleri başlayan dizinin beşinci sezonu için Netflix’ten yapılan açıklama şu:

“Neredeyse bir yılı çeteyi nasıl parçalamamız gerektiğini düşünerek geçirdik. Profesör nasıl savunulamaz bir duruma sokulur, birkaç karakter için geri dönüşü olmayan durumlar nasıl yaratılır için kafa yorduk. O yüzden destansı ve heyecan verici bir sezon bekliyor izleyicileri.”

Haberin Devamı

‘Tokyo’,  ‘Rio’,  ‘Marsilya’ ve  ‘Profesör’ gibi karakterlerle fenomen olan dizinin kadrosuna beşinci sezonda Miguel Angel Silvestre, Patrick Criado ve Jose Manuel Seda gibi yeni oyuncular da katıldı.

Dizi bitince partnerini takipten çıkan yıldızlar

Diziyle başlayan, dizi final yapınca biten oyuncuların “set aşkları”na inanmasak da artık alıştık. 

Başrol oyuncularının dizi biter bitmez sosyal medyadan birbirlerini takipten çıkması ise yeni bir olgu ve ilk olarak Özcan Deniz yaptı bunu.

Deniz, “Seni Çok Bekledim” dizisindeki partneri İrem Helvacıoğlu’yla beraber fotoğraf ve videolarını silmekle yetinmeyip onu takipten çıktı.

Takipçilerinin kendisini durumdan haberdar etmesi üzerine Helvacıoğlu da “Seni Çok Bekledim”deki partneriyle olan fotoğraflarını silip, onu sosyal medyada takip etmeyi bıraktı.

Haberin Devamı

“Sefirin Kızı” final yaptıktan sonra dizideki herkese teşekkür eden Engin Akyürek, adını bile anmadığı eski partneri Neslihan Atagül ile rol arkadaşı Uraz Kaygılaroğlu’nu takipten vazgeçti.

Dışarıdan bakınca görünen şu:

İki dizi çekilirken başrol oyuncuları arasındaki ilişki sorunluydu; ortaklık bitince bu sorun açığa çıktı.

Kıbrıs Türklerinin iki liderine saygı

TRT 1’de yayınlanan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin oyuncuları Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın ve Devrim Saltoğlu Ramazan Bayramı’nda anlamlı bir ziyarette bulundu. Dizinin oyuncuları Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin önderi      Dr. Fazıl Küçük ve KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarlarını ziyaret etti.

Anıt mezarlara çiçek bırakan oyuncular iki liderin verdikleri mücadeleyi anlatan dizide rol    olmaktan onur duyduklarını söyledi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Yüksek sesle söylemediğin zaman, insanlar boş bıraktığın sessizliği kendi aptal varsayımlarıyla doldurur.” (Jodi Picoult)