Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan 4'lü! - Beşiktaş Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | AHMET HAMDİ GİRGİN

        Beşiktaş, uzun maratonun ardından Süper Lig'de 2020/2021 şampiyonluğuna uzandı. Siyah-beyazlılarda sezon içerisinde birçok oyuncu başarılı performanslar sergilerken özellikle 4 isim Kartal'ı şampiyonluk öyküsünde öne çıktı.

        2

        ATIBA HUTCHINSON

        Sessiz sedasız geldiği Beşiktaş'ta geçirdiği her yıl performansını artırarak kulübüne efsaneleri arasına girdi. Siyah-beyazlı formayla 3. kez şampiyonluk yaşayan Atiba için bu sezonun yeri ayrı olacaktır. Savunma ağırlıklı oyuncu olarak tanıdığımız Atiba, bu sezon 4 gol atarken 9 da asist yaparak oyunun her iki yönünde de ne kadar iyi olduğunu gösterdi.

        3

        Cezalı olduğu Karagümrük maçında siyah-beyazlılar, onu çok aradı. Belki de Kanadalı, sahada olsa Beşiktaş son haftayı beklemek zorunda kalmayacaktı.

        4

        Sahadaki performansının yanında Atiba için bir parantez daha açalım. Birazdan bahsedeceğimiz Larin'in Beşiktaş'a transferinde de başrolde o vardı. Kanadalı oyuncu, vatandaşının transferi için Fikret Orman yönetimine tavsiyede bulunmuştu.

        5

        CYLE LARIN

        Atiba'nın ön ayak olduğu transferle Ocak 2018'de Beşiktaş'a katıldı. 1.5 sezonda kendini beğendiremeyen Larin, 2019-2020 sezonunu Belçika'nın Zulte Waregem takımında geçirdi. Burada yeniden doğan Kanadalı forvet, 7 gol ve 10 asist yaparak potansiyelini gösterdi.

        6

        Larin'in Beşiktaş'a dönüşü ise muhteşem oldu. Biraz da ekonomik mecburiyetler sebebiyle takımın 1. forveti olarak sezona başladı. Partneri Aboubakar ile uyum yakaladı. Sezonun ilk yarısında 12 gol atarak 'devre arasında golcü almanıza gerek yok, ben buradayım' mesajını verdi.

        7

        Hem kanatta hem ileri uçta oynadığı sezonu 19 gol, 5 asistle tamamladı. Sezon başında 'Beşiktaş'ta ancak yedek olur' denilen Larin, siyah-beyazlı takımın şampiyonluğunda en skorer isim olarak tarihe geçti. 25 yaşındaki forvet, bu performansıyla Avrupa'dan birçok takımı da peşine taktı.

        8

        VINCENT ABOUBAKAR

        Sezon başında birçok forvetle görüşen Beşiktaş, sıralamanın başındaki adaylardan sonuç alamayınca rotayı eski yıldızına çevirdi. 2016-2017 sezonunda kiralık olarak geldiği siyah-beyazlılarda muhteşem bir sezon geçiren Vincent Aboubakar, geri döndüğü Porto'daki son 2 sezonunda adeta kayboldu.

        9

        Beşiktaş, bonservis ödemeden getirdiği Aboubakar'ı sakatlık şüphesiyle birçok testten geçirerek tekrar kadrosuna kattı. Aboubakar transferi kamuoyunda büyük bir kumar olarak görülüyordu. Son 2 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzalayan Kamerunlu, ilk 11'de çıktığı ilk maç olan Denizlispor karşısında sazı eline aldı. Son 2 sezonu unutturarak yeteneklerini konuşturmaya başladı.

        10

        Ligde çıktığı 26 maçta 15 gol ve 5 asistle yıldızlaştı. Özellikle 4-3 kazanılan Fenerbahçe derbisinde attığı 2 gol ve gösterdiği performans yıllarca unutulmayacak türdendi. Muhteşem devam eden sezonda Aboubakar 21 Mart'ta oynanan Fenerbahçe derbisinin ardından takımdan ayrı düştü. 20 Nisan'da Sivasspor karşısında 45 dakika oynayan Aboubakar, bu karşılaşmada sakatlığı nedeniyle ikinci yarıya çıkamadı. Bu maçın ardından sezonu kapattı.

        11

        30 maçta oynaması halinde sözleşmesinin otomatik olarak uzayacağı için maçlara çıkmadığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Aboubakar - Beşiktaş ilişkisinin nereye varacağını önümüzdeki günler gösterecek ancak bildiğimiz şu ki; Aboubakar, siyah-beyazlıların şampiyonluğunda kilit isimler arasında tarihin sayfalarına adını yazdırdı.

        12

        RACHID GHEZZAL

        Son dakika transferini sona bıraktık... Yaz transfer gününün son saatlerinde, 5 Ekim 2020'de bir moto kurye TFF'ye transfer belgelerini yetiştirmek için çabalıyordu. İstanbul trafiğinden sıyrılarak belgeler teslim edildi. Rachid Ghezzal böylece Beşiktaşlı oldu, Cezayirli oyuncu 1 sezonluğuna kiralık olarak siyah-beyazlı ekibe katıldı.

        13

        Sezonun ilk 4 maçını kaçıran Ghezzal, Denizlispor maçıyla Beşiktaş kariyerine başladı. Siyah-beyazlılar, 4 maçta sadece 1 galibiyet alırken 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik lige korkunç bir başlangıç yapmıştı.

        14

        Transferlerin takıma katılmasıyla çehresi değişen Beşiktaş'ta Ghezzal takımı maestro gibi yönetti. Denizlispor karşılaşması kırılmış maçı oldu. O gün başlayan yürüyüş sonunda şampiyonlukla tamamlandı. Ghezzal, futbolseverlerin büyük çoğunluğuna göre sezonun en iyi futbolcusu oldu.

        15

        25. haftaya kadar sadece asistleriyle konuşulan Ghezzal, gollerini de sıralamaya başladı. Göztepe maçında penaltı atışında topun başına geçip şampiyonluk golünü attı!

        Ligde 31 karşılaşmada oynarken 8 gol ve 17 asistle zirveye çıktı.

        Artık Beşiktaşlılar için en önemli konu Ghezzal'ın bonservisinin alınması ve 29 yaşındaki oyuncunun uzun yıllar Kara Kartal'a hizmet etmesi...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ