Haberler

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kademeli normalleşme' genelgesine AK Parti'nin içinden itiraz var

Güncelleme:

1 Haziran'a kadar yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek. Alınan kararları eleştiren AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi Metin Külünk, "Yine restoranlar tek salgın merkezi gibi davranılmış, yeni genelgenin kuralları 17 gün öncesindekiyle aynı. Vatandaş 'Bize biraz nefes aldırın' diye tepki verecek" sözlerine yer verdi.

17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'te sona erecek olan tam kapanma sonrası tüm Türkiye'de kademeli normalleşme dönemine geçiliyor. İçişleri Bakanlığı, 1 Haziran'a kadar uygulanacak bu yeni döneme ait bir genelge yayımladı. Genelgeye göre kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kademeli normalleşme' genelgesine AK Parti'nin içinden itiraz varAK Parti MKYK üyesi Metin Külünk

"İKİNCİ BİR EMRE KADAR DURUM BU DENİYOR"

AK Parti MKYK üyesi, 24, 25 ve 26'ncı dönem milletvekili olan Metin Külünk'ten, uygulanacak Kademeli Normalleşme Genelgesi'ne itiraz geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Külünk, 17 gün süren tam kapanma sürecinden sonra yurttaşların, kademeli de olsa hızlı bir 'normalleşme dönemine geçiyoruz' beklentisinde olduğunu söyleyerek, "Özellikle başından beri sanki salgının tek merkezi restoranlarmış gibi muameleyi bırakıp; ayrıca tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu. Ancak genelge bu morali vermiyor; çünkü 'Kademe Takvimi' yok. Sadece 'ikinci bir emre kadar durum bu' haberi var. Üstelik bu serbestlik zaten 17 gün öncesi aylardır olan durumla aynı" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kademeli normalleşme' genelgesine AK Parti'nin içinden itiraz var

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kademeli normalleşme' genelgesine AK Parti'nin içinden itiraz var

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kademeli normalleşme' genelgesine AK Parti'nin içinden itiraz var

"BELİRSİZ NORMALLEŞME GENELGESİ"

Külünk, İçişleri Bakanlığı'na genelgenin yeniden gözden geçirilip revize edilmesi gerektiği yönünde çağrı yaparak şöyle devam etti:

"1 Haziran sonrasında ise Türkiye'nin küresel düzenin dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk desteği oluşmuş durumda iken bunu değerlendirmek gerekir, aksi halde 'Belirsiz Normalleşme Genelgesi' işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler. Lütfen hızla gözden geçirilsin."

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kademeli normalleşme' genelgesine AK Parti'nin içinden itiraz var

"GENELGE KAFA KARIŞIKLIĞI YARATIYOR"

Genelgenin kafa karışıklığı yarattığını ve yurttaşlardan tepkiler geleceğinin net olduğunu belirten AK Partili Külünk, "Genelgenin acilen revize edilmesi ve 'Kademe' mantığıyla yasaklanan ne varsa... Bir tarih öngörüsü olmalı. Hatta vatandaşımız 'Bize nefes aldırın; Biz kurallara belirgin uymazsak; Kademe kademe yasak gelsin!... Fakat biz hep itaat ediyoruz; siz artık halden anlamaz oldunuz' tepkisini verecektir" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Kademeli normalleşme' genelgesine AK Parti'nin içinden itiraz var

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Normalleşme Planı Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

kumkum :

Bırakın iyi polis kötü polis oynamayı.

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title