Sedat Peker'e yakınlığıyla biliniyordu! Süleyman Soylu'ya AKP içinden öyle biri bayrak açtı ki...

Sedat Peker'e yakınlığıyla biliniyordu! Süleyman Soylu'ya AKP içinden öyle biri bayrak açtı ki...
Sedat Peker'e yakınlığıyla bilinen eski AKP milletvekili ve MYK üyesi Metin Külünk, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan normalleşme genelgesini eleştirdi. Son günlerde Peker ile Soylu arasındaki tartışma alevlenirken Külünk'ün bu hamlesi dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı, tam kapanmanın sona ermesine bir gün kala 81 ilin valiliğine 'kademeli normalleşme' başlıklı bir genelge gönderdi.  Genelgede yer alan normalleşme tedbirleri kafa karışıklığı yaratırken; sosyal medyada da tepkilere neden oldu. 

Yayımlanan genelge, AKP içinde de dikkat çeken tepkilere neden oldu.

Yurt dışından çekip yayınladığı videolarla bir süredir gündemden düşmeyen Sedat Peker'e de yakınlığıyla bilinen AKP'nin MKYK Üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile söz konusu genelgeye tepki gösterdi. 

''Kafa karışıklığına ve sokağın büyük tepkisine neden olacağı net olan bu genelgenin acilen revize edilmesi ve "Kademe" mantığıyla yasaklanan ne varsa... Bir tarih öngörüsü olmalı'' ifadelerini kullanan Külünk, şu ifadeleri kullandı: 

''17 günlük tam kapanma sonrası kamuoyundaki minimum beklenti; Kademeli olsa da hızlı "Normalleşme Dönemine Geçiyoruz..." moralli  günlerine girmekti; Özellikle başından beri sanki salgının tek merkezi Restorantlarmış gibi muameleyi bırakıp; Ayrıca tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu.

Ancak genelge bu morali vermiyor; Çünkü 'Kademe Takvimi' yok. Sadece 'ikinci bir emre kadar durum bu' haberi var. Üstelik bu serbestlik zaten 17 gün öncesi aylardır olan durumla aynı.

Kafa karışıklığına ve sokağın büyük tepkisine neden olacağı net olan bu genelgenin acilen revize edilmesi ve "Kademe" mantığıyla yasaklanan ne varsa... Bir tarih öngörüsü olmalı. 

Hatta vatandaşımız " Bize nefes aldırın; Biz kurallara belirgin uymazsak; Kademe kademe yasak gelsin!... Fakat biz hep itaat ediyoruz; siz artık halden anlamaz oldunuz.." tepkisini verecektir.
 
1 Haziran sonrasında ise Türkiye’nin küresel düzenin dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk desteği oluşmuş durumda iken bunu değerlendirmek gerekir; Aksi halde "Belirsiz Normalleşme Genelgesi" işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler.  Lütfen hızla gözden geçirilsin.

Sağlık ve İçişleri Bakanlığımıza çağrımızdır; Lütfen Türkiye'yi anormalleştirme sürecinde tutmak ve devletin, halkın ağır hasarlar alması üzerinden yapacakları operasyonlara zemin olacak fırsatları kollayan güçlere imkan veren uygulamalardan uzak durmak önemlidir.''

metin-kulunk.jpg

METİN KÜLÜNK İLE SEDAT PEKER'İN DOSTLUĞU

Külünk'ün Soylu'nun yönetimindeki İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesini eleştirmesi dikkat çekti. Külünk, Sedat Peker'e yakınlığıyla bilinen isimlerden biri. Birçok organizasyonda Peker ile bir arada görüntülenen ve Youtube'daki son videolarında da isminden bahsedilen Külünk'ün bu çıkışının zamanlaması manidar bulundu. 

screenshot-1-004.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar