Anlık Bildirim

Xiaomi, Samsung Galaxy A80 gibi dönebilen kameralı bir akıllı telefon çıkarabilir

Çinli teknoloji devi Xiaomi, dönebilen kamera mekanizmasına sahip bir akıllı telefon piyasaya süreiblir. Şirketin patentlediği tasarım Samsung Galaxy A80'e çok benziyor.

Xiaomi, Samsung Galaxy A80 gibi dönebilen kameralı bir akıllı telefon çıkarabilir Tam Boyutta Gör

Pekin merkezli Xiaomi Mobile Software'ın 30 Kasım 2020'de dönebilen kamera mekanizmasına sahip bir akıllı telefon tasarımı için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi (CNIPA), cihazın görüntülerini içeren bazı belgeler yayınladı.

Patent görselleri ilk bakışda ekranında delik veya çentik olmayan sıradan bir akıllı telefonu gösteriyor. Ancak buradaki ilgi çekici detay cihazın hem ana hem de ön kamera görevi görebilen dönebilen kamera mekanizması ile donatılmış olması.

Xiaomi, Samsung Galaxy A80 gibi dönebilen kameralı bir akıllı telefon çıkarabilir Tam Boyutta Gör

Samsung da benzer bir teknoloji kullandı

Bildiğiniz üzere Samsung Galaxy A80 modeli de buna benzer bir tasarımla piyasaya sürülmüştü. Ne yazık ki akıllı telefon türünün tek örneği olarak kaldı. Görünüşe bakılırsa Güney Koreli şirket üretimi çok maliyetli olduğu için eski bilindik tasarıma geri döndü.

Görüntüler üç sensörlü bir kamera sistemini gösteriyor. Akıllı telefonun alt kısmında SIM kart yuvası, USB-C bağlantı noktası ve hoparlör var. Elbette ki şu an için bir patent başvurusundan bahsettiğimizi unutmamak gerekir. Xiaomi'nin bu fikri hayata geçireceğine dair bir garanti yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim