Anlık Bildirim

Sony, açık ve kapalı ortamda gürültü engelleme özelliği sunan dron patentine başvurdu

Japonya merkezli Sony, açık ortamda gürültü engelleme özelliğini hayata geçirmek için bir patent başvurusunda bulundu. Şirket, teknoloji için yapay zekâ destekli dron sürüsü kullanmayı planlıyor.

Sony, açık ve kapalı ortamda gürültü engelleme özelliği sunan dron patentine başvurdu Tam Boyutta Gör
Japon teknoloji devi Sony, gürültü engelleme teknolojisindeki uzmanlığını açık ortamda hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirket, söz konusu teknolojiyi dron sürüsü yardımıyla açık ve kapalı ortamlarda kullanacak.

Japon şirketin ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yaptığı başvuruyu inceleyen uzmanlar, Sony’nin gürültülü bir ortamda sesten arındırılmış bir bölge yaratmak için bir dron ağı oluşturmak niyetinde olduğunu belirtiyor.

Founders Legal adlı siteye göre Sony’nin patent başvurusu, yapay zekâ destekli dron sürüsünün gerçek zamanlı görüntü verilerini bir işleme algoritmasına iletilmesi ve bu sayede ilgili bölgeye uçmasıyla açıklanıyor. Elde edilen görüntünün işleme konması halinde devreye sokulan diğer dronlar da bölgeye intikâl ediyor. Peki, açık ortamda gürültü engelleme özelliği nasıl çalışıyor?

Gürültünün ortasında sessizlik

Patent başvurusunu inceleyen uzmanla göre her bir dron özel hoparlörlerle donatılacak. Gürültü engelleme özelliğinin hayata geçirileceği bölgeye ulaşan dronlar doğru pozisyonu aldıklarında, ses yakalama özellikleri sayesinde ilgili alandaki ortam sesi işlenecek. Daha sonra, dronların üzerindeki hoparlörler sayesinde üretilecek ses sinyalleri, işleme tabi tutulan ortam sesini iptal ederek sanal bir gürültü engelleme ortamı oluşturacak.

Sony, açık ve kapalı ortamda gürültü engelleme özelliği sunan dron patentine başvurdu

Uzmanlara göre oldukça etkileyici görünen sistemin iddia ettiği çözümü hayata geçirmek için ihtiyaç duyacağı yoğun işlem yükünü dronlara nasıl entegre edeceği hususu merak konusu. Görüntü ve ses verilerini işlemek için oldukça güçlü sistemlere ihtiyaç duyuluyor oluşu, kısıtlı enerjiye sahip dronlar için bir sorun oluşturabilir. Ancak Sony’nin böyle bir patent başvurusu yapmış olması, şirketin tüm bu yüke çözüm olacak bir sistem geliştirdiği anlamına da geliyor olabilir.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim