Anlık Bildirim

Chrome 92 ile Windows, Linux ve macOS'ta sayfalar daha hızlı yüklenecek

Google'ın bir süredir test ettiği geriye dönük önbellek özelliği, masaüstü kullanıcıları için Chrome 92 ile varsayılan olarak sunulmaya başlanacak.

Chrome 92 ile Windows, Linux ve macOS'ta sayfalar daha hızlı yüklenecek Tam Boyutta Gör

Google'ın yaklaşık iki yıldır test ettiği kullanıcıların geri veya ileri düğmesini tıkladığında daha önce açık sayfaları daha hızlı yüklemeyi sağlayan geriye dönük önbellek özelliği masaüstü platformları için Chrome'da varsayılan olarak sunulmaya başlanacak.

Chrome 92 ile varsayılan olacak

Geçtiğimiz yıl teknoloji devi Google, Android için Chrome tarayıcısında kullanıcıların web'de gezinirken anında sayfa yüklemelerine olanak tanıyan "geri ileri önbellek" desteği sundu. Windows Latest tarafından tespit edilen bilgilere göre Google, Chrome 92 sürümü ile Windows, Linux ve macOS işletim sistemleri için Chrome tarayıcısında geriye dönük önbelleği varsayılan olarak etkinleştirecek.

Özellik ile Chrome tarayıcısı, geçerli sayfayı ve ziyaret ettiğiniz son sayfayı aynı anda bellekte tutuyorr. Bu sayede geri veya ileri sayfa düğmelerine dokunulduğunda web siteleri daha hızlı yükleniyor.

Yeni özellik Chrome 92 ile varsayılan olarak sunulacak ancak yalnızca belirli bir kullanıcı kitlesiyle sınırlı kalacak. Google, daha sonraki aylarla beraber kapsamı genişletecek. Chrome'ın yeni sürümünü beklemeden özelliği aktif etmek isteyen kullanıcılar chrome://flags/#back-forward-cache adresinden manuel olarak etkinleştirilebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8915 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google chrome, chrome 92 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim