İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali 1948'den beri devam ediyor. Birçok Filistinlinin şehit olduğu işgal boyunca dünya bu zulme sessiz kalmaya devam ederken Abdurrahman El Şenti, Filistinlilerin yaşadığı zulmü rap şarkısıyla dünyaya duyurdu. 

"KÜÇÜK KIZ KARDEŞİM BUNU HAK ETMİYOR"

Filistin'in yıllardır işgal altında olduğunu söyleyen Abdurrahman, her şeyden önce bir vatan olduğunu belirterek Filistin'deki katliamı şarkısında şu sözlerle anlattı:

"Kısıtlamalarla yaşamak işgal ile bastırılmak, acıyı mı görmek istiyorsun? İnsanların yüzlerine bir bak. Bildiğiniz tek evden kovulduğunuzu hayal edin.  Bizler canlarımız için dua ediyorken onlar evlerimize sahip olmak için dua ediyorlar. Tüm bu olanları kelimelere dökmek kolay değil. Küçük kız kardeşime bakıyorum. O bunu hak ediyor mu? Eşit muamele görmediği doğduğu yer yüzünden özgürce yaşamasını reddeden bir dünyada büyümeyi..."

" GAZZE'DE HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ"

Terör devleti İsrail'in 1948'den beri Filistin topraklarını işgal ettiğine değinen Abdurrahman, dedelerinin de Filistin topraklarından tahliye edildiğini ve göçmen kamplarında yaşamaya zorlandığını dile getirdi. Şarkısını Şey Cerrah için yazdığını ifade eden Abdurrahman, "Ama biliyorsun Gazze’de hiçbir şey değişmedi. Hiçbiri evine geri dönemedi. İşte bugün olduğum yer böyle. Hayatta olup olmadığımı öğrenmek için kuzenlerim beni arıyor. Göğü aydınlatan bombaların olmadığından emin olmak için. Bayramı kutlamaya inancımızı korumaya çalışıyoruz. Sanırım unutulmayacak anıların nasıl biriktirildiğini görüyorsun. Burası Filistin." dedi.

Editör: TE Bilisim