hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yonca Özge Çallı Yonca Özge Çallı

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi

    22.04.2021 Perşembe | 16:00Son Güncelleme:

    2020'nin çoğunu eşofmanlarla geçirdikten sonra, içinde bulunduğumuz ilkbahar ve yakında gelecek olan yaz mevsimlerinin renk trendleri, hepimizin ihtiyacı olan neşe ve çoşkuyu barındırıyor. Bazı tasarımcılar bahar ve yaz koleksiyonlarını salgın dünyamızı yansıtan kasvetli siyah görünümlerle doldurmayı seçse de, çoğu tasarımcı gelecek için daha büyük bir iyimserlik duygusu ifade eden daha mutlu renkleri seçti.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs, yüz maskelerini mevcut ve gelecek sezon için olmazsa olmaz bir aksesuar haline getirse de, modadaki bu yedi renk trendi, 2021 gardırobunuza canlandırıcı bir renk sıçraması katacak.

    Bu trend renklerin bazılarının maalesef Türkçe karşılığı olmadığı için kendim amatör bir çeviri yapmak durumunda kaldım ve yanlarına da İngilizce’ den çevirdiğim orijinal isimlerini de ekledim. Bu renklerin tamamını Pantone kuruluşu 2021 renk trendleri paletinde seçmiş olması da tesadüf olmadığından sizlere de faydası olması açısından Pantone renk kodlarını da her bir başlık altına ekledim :)

    Kadife Çiçeği Sarısı / Marigold Yellow

    Bahar koleksiyonlarının ilham kaynağı sorulduğunda, tasarımcılar iyimser bir şekilde ileriye baktılar. Özellikle bahar aylarında çok popüler olan kadife çiçeği sarısı, sadece tasarımcıların geleceğe dair umudunu yansıtmakla kalmadı, aynı zamanda rahat giyime alışmış, bunu bir alışkanlık haline getiren tüketiciye giyinmenin keyfini hatırlattı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genel olarak özgüven, çoşku, yaratıcılık ve mutluluğu temsil eden sarı, Pantone Kuruluşu’ nun da 2021 yılı için belirlediği iki ana renkten birisiydi.

    Sarı rengini, Etro, Prada, Tory Burch gibi markalar ilkbahar ve yaz sezonu parçalarında çokça kullandı. Miu Miu'da sarıyı; kırmızı, turuncu ve karamel kahvesi gibi sıcak renklerle eşleştirildi.  Dünya çapında belirleyici rol oynayan tasarımcılardan Alberta Ferretti ve Joseph Altuzarra' da yerlere doğru akan kadife rengi sarı elbiselerle bizi gelecek güneşli günlerin hayaliyle baş başa bıraktı. 

    Ayrıca modada sarı renk sadece kıyafetlerle sınırlı değil, baharın en sıcak takıları, ayakkabıları ve aksesuarları için de çok  popüler bir renk seçimidir.

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi

    Gökyüzü Mavisi / Sky Blue

    New York, Paris ve Milano gibi şehirlerde koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle aylarca içeride sıkışıp kaldıktan sonra, tasarımcılar dış mekanlardan yenilenen ilham almaya başladı. Bulutsuz bir yaz gününü anımsatan gök mavisi, sokak giyimine ve gündelik terziliğe yeni bir soluk getirdi. Boss, Fendi ve Ferragamo'da tek renkli mavi görünümler, pembe, sarı ve turuncu ayakkabı ve çantaların parlak patlamalarıyla sosyal medyada, moda haftalarında çok popüler bir görünüm haline gelerek, önümüzdeki yaz sezonu ile ilgili de biz tüketicilere ne denli popüler olacağının tüyosunu vermiş oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mavinin, gök mavisi tonu Acne Studios, Hermes, JW Anderson, Loewe ve Tom Ford gibi markalarda da görüldü. Burberry ve Versace gibi diğer markalar ise bunun yerine daha zengin bir orta mavi veya turkuaz rengi tercih ettiler. Açık mavi tonları da Dior'da batik baskılara ve Rodarte' da fular baskılara dönüştü.

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi

    Kabak Turuncusu / Pumpkin Orange

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlkbahar 2021 moda sezonunun belki de en şaşırtıcı renk trendi, dünyevi bir bal kabağı turuncusudur. Çoğunlukla çiçek tonlarından oluşan bir palet arasında, otlak rengi ilkbahar için alışılmadık bir şekilde şık hissettiriyor. Geçmiş mevsimlerin doğal olmayan floresan turuncusundan farklı olarak, bu baharın gölgesi, kehribar rengi kahverengi alt tonlar sayesinde zarif ve biraz topraksı hissettirdi. 

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi

    Nane Yeşili / Mint Green

    İlkbahar için pastel renkler konusunda çığır açan bir gelişme olmasa da, 2021 baharının nane yeşili rengi her zamanki gibi taze hissettirdi. Açıkça söylemek gerekirse geçtiğimiz bahar ve yaz sezonunda fazlasıyla neonlara doyduktan sonra böyle sessiz bir yeşil göze çok hoş ve naif geliyor değil mi ? 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nane yeşili, Alberta Ferretti, Armani, Ferragamo, Miu Miu ve daha bir çok moda evinde boy gösterdi. 

    Yeşil - ister nane ister aquamarin, avokado ,fıstık, deniz köpüğü, yosun, defne hangi tonu olursa olsun -  baharın geldiği her yerde olacak.

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi

    Tereyağı Kreması Rengi / Butter Cream

    Cesur renk sıçramalarıyla dolu bir sezonda, krem ​​ve haki gibi zaman içinde test edilmiş nötrler eşit derecede renkli bir güncellemeye ihtiyaç duydu. Bu sezon sarıya kaçan tereyağı kreması rengi, ilkbahar ve yazlık gardıroplarımızda hak ettiği yeri kazanacak.

    Tereyağlı krem ​​rengi, Lanvin ve Simone Rocha'daki kristal süslemeli gece kıyafetlerine ek bir zarafet katmanı getirdi. Fendi, Jacquemus, Michael Kors ve Nanushka gibi tasarımcılarda, klasik haki öğeler sarı renkli bronzla yeniden tasarlandı. Kiraz Kırmızızı / Cherry Red

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi

    Kiraz kırmızısı / Cherry Red

    2019 yılının sonbahar ve kışı için önemli bir renk trendi olduktan sonra 2021 ilkahar&yaz moda sezonunda geri döndü. Özellikle tek renkli kırmızı görünümler ve moda aksesuarlarında bu rengi kullanmak çok trend.

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi

    Sıcak Pembe / Hot Pink

    Pembe 2021 baharı ve yazı için en önemli renklerden birisidir.  Pembe uzun süredir kadınlıkla ilişkilendirilirken, zamanla yeni bir kimliğe büründü, bunun yerine çok ihtiyaç duyulan bir ruh hali desteği sunuyor. Bu bahar ve yaz sezonunda canlılık, şefkat ve sevgiyi temsil eden pembe sık sık karşınıza çıkacak. 

    Bu yazımın size faydalı olduğunu diler, herkese RENGARENK günler dilerim.

    2021 İlkbahar&Yaz Modası’ nın En Popüler 7 Renk Trendi