Enucuzoyun.com, 23 Studios'tan 1 milyon euro değerleme üzerinden 300 bin euro yatırım aldı

Türkiye'de faaliyet gösteren oyun yerelleştirme şirketlerinden biri olan ve oyun geliştirme ve yayıncılık alanında faaliyet gösteren 23 Studios, yerli girişim Enucuzoyun.com'a 1 milyon euro değerleme üzerinden 300 bin euro yatırım yaptı.
Enucuzoyun.com, 23 Studios'tan 1 milyon euro değerleme üzerinden 300 bin euro yatırım aldı

Türkiye'de faaliyet gösteren oyun yerelleştirme şirketlerinden biri olan ve oyun geliştirme ve yayıncılık alanında faaliyet gösteren 23 Studios, yerli girişim Enucuzoyun.com'a 1 milyon euro değerleme üzerinden 300 bin euro yatırım yaptı. Oyun fiyatı karşılaştırma platformu olarak konumlanan Enucuzoyun.com, aralarında SEGA, Ubisoft, EA, CD Projekt ve Netflix’in de olduğu birçok markayla çalışan 23 Studios’tan aldığı yatırımla globale oyuncu topluluğu kurma hedefiyle açılacak.

2020’nin Ekim ayında Oytun Şengül tarafından kurulan yerli oyun fiyatı karşılaştırma platformu Enucuzoyun.com , yeni kurulmuş olmasına rağmen günde 3 bin tekil kullanıcıya, sosyal medyada ise 6 bin aktif takipçiye ulaştı.

Platform, sunduğu fiyat alarmı, sevilen oyunların farklı içeriklerine erişme imkanı, kimlerin hangi oyunları oynadığı gibi istatistiklerle Türkiye’deki oyuncuları bir araya getirerek bir topluluk yaratmayı hedefliyor. Şimdi ise oluşturduğu bu ekosistemi 23 Studios’un desteğini alarak Bestgameprice markasıyla globale taşıyacak. 

2019'da 37 milyon oyuncuyla 845 milyon dolar büyüklüğe sahip olan Türk oyun sektörü, 2020'de 40 milyon oyuncuyla 1,14 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Bu noktada özellikle yurt dışı pazarlara odaklanan yatırımların hız kazanması ise kaçınılmazdı.

Playstation oyunlarının yerelleştirme çalışmalarını da yürüten 23 Studios Kurucusu Semih Sancar, “Küresel oyun sektöründeki 12 yıllık tecrübemizden aldığımız güçle, Türk oyun sektörü ve topluluğunu daha ileri noktalara taşıma planlarımızın ilk adımını, yaptığımız bu yatırımla attık. Enucuzoyun'un vizyonunun Türk oyuncu topluluğuna büyük bir katkı sunacağına inanıyoruz. Gelecekte yapacağımız yeni atılımlarla hem topluluğu bir araya getirmeyi, hem de ülkemizin oyun sektörünü dünyada daha çok söz sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.