Apple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldı

Apple, Facebook'un reklam ekibinde çalışan Antonio Garcia Martinez'i işe aldı. Teknoloji devi, bu hamlesiyle reklam platformuna yatırım yapmayı hedefliyor.
Apple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldı

Apple, Facebook'un reklam ekibinde çalışan Antonio Garcia Martinez'i işe aldı. Teknoloji devi, bu hamlesiyle reklam platformuna yatırım yapmayı hedefliyor. Antonio Garcia Martinez, şirketin reklam platformları ürün mühendisliği ekibinin bir parçası olarak nisan ayında Apple'a katıldı. Business Insider'ın paylaştığına göre Martinez, Apple'ın Cupertino'daki kampüsünde çalışacak. 

Bu noktada Apple'ın reklam platformları ekibinin, App Store'da, Apple News ve Stocks uygulaması dahil olmak üzere Apple ekosistemindeki diğer konumlarda reklam teknolojisi üzerinde çalıştığını da hatırlatmış olalım. Antonio Garcia Martinez, Apple'da bu alanda faaliyet gösterecek. Ancak hem şirket hem de Martinez işe alım hakkında yorum yapmayı reddetti.

Antonia Garcia Martinez

Antonia Garcia Martinez, 2011-2013 yılları arasında Facebook'ta çalıştı ve şirketin reklam ürünleri ekibinde etkili bir figür haline geldi. Reklam hedefleme konusunda söz sahibi oldu ve sonunda Facebook'un artık feshedilmiş reklam borsası olan FBX'in ürün yöneticisi görevini üstlendi. Martinez'in “Chaos Monkeys” adlı bir de kitabı bulunuyor. 

Apple bir dönem, reklamverenlerin iOS uygulamaları içinde etkileşimli reklamlar sunmasına olanak tanıyan iAd adlı kendi reklam platformuna sahipti. Ancak bu platform hiçbir zaman başarılı olmadı ve Apple 2016'da iAd'yi sonlandırmaya karar verdi. Apple şimdilerde ise App Store'daki uygulamaları öne çıkarmak için reklam alanları sunuyor. Ayrıca Apple, 2021 yılının ikinci çeyreğinde, App Store ve reklamları içeren hizmetlerden 16.9 milyar dolar gelir elde etti. Bu da şirketin bu alana yönlenmesinde önemli rol oynadı. 

Apple'ın reklam alanında iddiası bulunmuyor; ancak şirket, iOS'ta gösterilen reklamların gizlilik kurallarına uygun olmasını sağlamak istiyor ve bu alanda adımlar atmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.