Almanya'da Yeşillerin şansölye adayı Baerbock: Seçilirsem çocuklarımızla eşim ilgilenecek

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Annalena Baerbock
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Annalena Baerbock © Markus Schreiber/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
© Markus Schreiber/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
By Gizem Sade
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Almanya'da eylül ayında düzenlenecek federal seçimlerde Yeşiller Partisi'nden şansölye adayı gösterilen Annalena Baerbock, seçimleri kazanırsa iki çocuğuyla eşinin ilgileneceğini söyledi

REKLAM

Almanya'da eylül ayında düzenlenecek federal seçimlerde Yeşiller Partisi'nden şansölye adayı gösterilen Annalena Baerbock, seçimleri kazanırsa iki çocuğuyla eşinin ilgileneceğini söyledi.

Hafta sonu yayımlanan Bild am Sonntag gazetesine konuşan Baerbock, "Şansölye ofisinin sorumluluğu gece gündüz müsait olmayı gerektiriyor. Ben bunu yapabileceğim çünkü eşim şansölye olursam ebeveyn izni alacak" ifadelerini kullandı.

Baerbock, 5 ve 9 yaşındaki kızlarının bakımıyla da ilgilenen eşi Daniel Holefleisch'in halihazırda ev işlerinde de tüm sorumluluğu üstlendiğini belirtti.

Baerbock, çalışma saatlerini şimdiden azaltan eşinin seçim kampanyalarının son döneminde tamamen evde kalmak ve "küçük kızı okula başlarken bir baba olarak yanında olmak" istediğini söyledi.

Şansölye adayı, şu an bir posta hizmetleri şirketinde lobici olarak çalışan eşi Holefleisch'in, şansölye olması halinde iş değiştireceğini de sözlerine ekledi.

Annalena Baerbock kimdir?

Yeşiller Partisi'nden gösterilen ilk şansölye adayı 40 yaşındaki Annalena Baerbock, seçimi kazanması halinde Almanya'nın Angela Merkel'den sonra ikinci kadın başbakanı olacak.

Partinin 2018'den bu yana eş başkanlığı görevini yürüten Annalena Baerbock, son 8 senedir Yeşiller'den Federal Meclis milletvekili olarak görev alıyor.

Baerbock, 2000-2004 döneminde Hamburg'da siyasal bilimler ve kamu hukuku okudu, ardından Londra'da uluslararası hukuk eğitimi aldı.

Baerbock'un adaylığının, 11-13 Haziran'da yapılacak partinin genel kurulunda onaylanması gerekiyor.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Biden'ın telefon diplomasisi: Netanyahu'ya destek, Abbas'a 'Hamas'ı durdur' çağrısı

Almanya'da, Çin'e teknoloji sağladığından şüphelenilen üç kişi gözaltına alındı

Kar fırtınası Alman otoyollarında hasara yol açtı