Endonezya'da, genç bir kişinin ölmesi sonrası AstraZeneca aşısının kullanımı askıya alındı

Endonezya'da hükümet, 22 yaşında bir kişinin AstraZeneca tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını olmasının ardından hayatını kaybetmesi nedeniyle aşının söz konusu partisinin kullanımını askıya aldı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2021, 17:37 Güncelleme 16 Mayıs 2021, 17:54
Endonezya’da, genç bir kişinin ölmesi sonrası AstraZeneca aşısının kullanımı askıya alındı

İÇİNDEKİLER

Dünya genelinde Kovid-19 salgınına karşı aşılama seferberliği dünya genelinde sürerken, Endonezya AstraZeneca tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının kullanımı ile ilgili yeni karar aldı.

Endonezya'da 5 Mayıs'ta AstraZeneca aşısını olan 22 yaşındaki bir kişinin 6 Mayıs'ta hayatını kaybetmesinin ardından aşının söz konusu partisinin dağıtım ve kullanımının askıya alındığı bildirildi.

Endonezya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, karar "tedbir" olarak nitelendirilirken, gerekli güvenlik prosedürlerinin tamamlanmasının ardından şimdiye dek tedariki sağlanan diğer aşıların kullanımına devam edileceği bildirildi.

Hayatını kaybeden kişiye AstraZeneca üretimi Covid-19 aşısının geçtiğimiz ay teslim alınan yaklaşık 450 biz dozluk partisinden aşı uygulandığı kaydedilirken, söz konusu partinin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) destekli COVAX oluşumu tarafından tedariki garanti edilen 3 milyon 852 bin dozun bir parçası olduğu belirtildi.

Endonezya'da korona virüs salgınında şu ana kadar 1 milyon 739 bin 750'ye, toplam can kaybı ise 48 bin 93'e ulaştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN