İsrail Gazze saldırılarına devam ediyor

İsrail, Gazze´ye yönelik gece operasyonunda Hamas lideri Yahya Sinvar´ı hedef alarak bombaladı. Hamas ise olayların başlangıcından beri can kaybının, 39´u çocuk, 139´a ulaştığını belirtti.

Dünya
16 Mayıs 2021 Pazar

İsrail Hava Kuvvetleri, Pazar sabaha doğru, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın evini bombaladı. İsrail, gece saatlerinde ülkenin merkezine yapılan roket saldırısı ardından, hava operasyonunu düzenledi.

Operasyonda Yahya Sinvar ve kardeşi Muhammed hedef alındı. İkilinin, terör örgütünün lojistik ve insan gücünden sorumlu yetkilileri olduğu, terör altyapısında önemli bir role sahip oldukları belirtildi.

Hava saldırısı sırasında birkaç ev daha hedef oldu. Hedeflerin, askeri taburların kumandanlarının evleri, silah üretim ve depolama merkezleri olduğu belirtildi. İsrail ordusu, son 24 saat içinde Gazze’de Hamas ve İslami Cihad’a ait 90 hedefin vurulduğunu açıkladı.

Hamas’a ait Sağlık Bakanlığı, olayların başlamasından bu yana 139 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bunların 39’unun çocuk, 22’sinin de kadın olduğu belirtildi.  Yaralı sayısı da 1000 olarak açıklandı.

İsrail ise, Filistinli sivil kayıplarının çoğunun, Hamas’ın attığı roketlerin Gazze topraklarına düşmesinden kaynaklandığını iddia etti.

İsrail ayrıca, Gazze’de Hamas’ın kullandığı yer altı tünellerine yönelik operasyonların da devam ettiğini belirtti. Gazze’nin kuzey ve merkezinde yer alan tünellerin, milyonlarca dolara mal olduğunu belirtildi. Ordu Sözcüsü Hidai Zilberman, “Yer altındaki tünellerin her metresi 500 dolara mal oluyor. Bir kilometre uzunluğundaki bir tünelin maliyeti yarım milyon dolar. Bu paranın başka nerelere harcanabileceğini tahmin edersiniz” yorumunu yaptı. Zilberman, önümüzdeki günlerde İsrail’e roket saldırılarının devam etmesi durumunda, terör altyapısına yönelik operasyonların devam edeceğini belirtti. Zilberman, orta ve uzun menzilli, saniyede bir atış yapabilen, 40-45 roketatarın vurulduğunu da belirtti. Ancak roketatarların hedef alınmasının, roket atışını durduramadığı görülüyor. Cumartesi gecesi, Gazze’den İsrail’e atılan roketlerinin sayısının 55 civarında olduğu açıklandı. Tel Aviv’de halk gecesi sığınaklarda geçirirken, ülkenin güneyinde de siren sesleri duyuldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün