Pfizer-BioNTech aşısı olanlara kötü haber geldi. Türkiye’ye getirilen 25 bin aşıdan olanlar dikkat etsin!

Pfizer-BioNTech aşısı olanlara kötü haber geldi. Türkiye’ye getirilen 25 bin aşıdan olanlar dikkat etsin!
Korona virüse karşı geliştirilen mRNA aşılarından olan kişilerde ölü sayısı artıyor. Almanya'da da bu aşıdan sonra 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşılardan Türkiye’ye de 25 bin doz getirileceği belirtilmiş ancak aşıların akıbeti konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı...

Sözcü gazetesinin internet sitesinin haberine göre, Avrupa’da mRNA teknolojisi üretilen aşılardan olduktan sonra 24 kişinin ölmesinin ardından, Almanya'da da 10 kişinin öldüğü açıklandı.

ÖLÜM NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR
Almanya'da Paul Ehrlich Enstitüsü ölüm nedenlerini araştırıyor. Pfizer-BioNTech ile aşılananların birçoğunun çok yaşlı olduğu ve aşıdan sonra, başka rahatsızlıklardan dolayı da ölmüş olabileceği belirtiliyor.  Uzmanlar doğrudan aşıya bağlı ölüm olasılığını çok düşük görüyor.

Almanya, öncelikle yaşlı bakım merkezlerinde kalanlar, çok yaşlılar ve sağlık personelini aşılamaya başlamıştı. Ölümler de, bu yaşlı insanlar arasında görülüyor. Diğer yaş gruplarına ise önümüzdeki aylarda aşı sırası gelecek.

CİDDİ YAN ETKİLER DE GÖRÜLDÜ
Şu ana kadar Almanya'da bir milyona yakın kişi aşılanırken, bunlardan 51'inde ciddi yan etkiler görüldü. 923 toplam yan etkiye bağlı ve 325 adet de aşıya bağlı şüpheli rahatsızlıklar görüldü. Bu durumun, grip aşısından biraz daha ağır semptomları da gösterdiği belirtiliyor.

Aşılamadan sonra en yaygın görülen şikayetler ise, baş ağrısı, aşı yerinde ağrı, yorgunluk ve çeşitli vücut ağrıları oldu. Aşılananlar, hemen aşı merkezlerinden bırakılmıyor ve tedbir amaçlı 15 dakika ile yarım saat bekletiliyor.

TÜRKİYE 25 BİN DOZ ALACAKTI
Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşılardan Türkiye’ye de 25 bin doz getirileceği belirtilmiş ancak aşıların akıbeti konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı...

 

İlgili Haberler