Gürcistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Gürcistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Korona virüs salgını nedeniyle Gürcistan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde yarından itibaren 21 Nisan'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Gakharia, hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin acil durum önlemlerini yoğunlaştırmaya karar verdiğini ifade ederken, yarın saat 08.00'den itibaren ülke çapında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Başbakan, sokağa çıkma yasağı yarın sabah 8:00'de başlayacağını bildirirken, vatandaşların 21.00'den 06.00'ya kadar sokağa çıkmalarının yasaklanacağını açıkladı. Başbakan, ayrıca sokağa çıkma yasağı kapsamında metro da dahil olmak üzere tüm toplu taşıma araçlarının kullanımının tamamen yasaklandığını duyururken, taksi ve şahsi araçla seyahat etmenin bu yasaktan muaf tutulduğunu belirtti. Gakhari, Sağlık Bakanlığının tavsiyelerinin dikkate alınması konusunda vurgu yaptı.

Öte yandan Gürcistan'da son bir gün içerisinde Kovid-19 vakası tespit edilen kişi sayısının 98’den 100'e yükseldiği bildirildi.