Kazasız atlattı!

A -
A +

MHK’nın Erkan Özdamar’ı görevden alış şekli hakemler üzerinde tedirginlik yaşattı. Gündüz oynanan maçlarda hakemlerde bunun tedirginliği vardı.
Cüneyt Çakır, tecrübesi ve kariyerinden dolayı zorlu bu derbide rahat ve oyuna hâkimdi.
13’te Arda’nın, Josef’e ayak tabanı ile girişine sarı kart gösterdi. Kırmızı olmazdı, çünkü Arda’nın dizi kırıktı, hareketinde şiddet ve acımasızlık yoktu.

Avantajı oynatmalıydı
22’de Rosier’in Diagne’ye yaptığı faul sarı kartlıktı. Hakem kartı atlamadı. Ancak birazcık daha beklese güzel bir avantaj oynatabilirdi.
40’ta Saracchi’nin Ghezzal’a yaptığı faul sarı kartlıktı. Hakem, sadece faul verdi.
45’te Rosier-Marcao mücadelesinde G.Saraylılar Rosier için ikinci sarı kartı bekledi. Çakır, sadece faul verdi. Kararında haklıydı ikinci sarıdan kırmızı ağır olurdu.
İlk yarıda her iki yardımcı hakem de birer faul işareti verdiler ancak iki pozisyonda da faul yoktu.
47’de Josef’in sarı kartlık hareketine, hakem sadece faul verdi.

Diagne sakınmadı
59’da Diagne’nin ayağı futbolda kabul görmeyecek bir şekilde Montero’nun kafasına gelince Çakır, haklı olarak kırmızı kartını kullandı. Diagne’nin bacağı dikti, sakınmaya niyeti yoktu. Topa dokunmuş olması onu kırmızı karttan kurtarmazdı.
Hakemlerin son derece kötü yönetildiği ve dengelerinin bozulduğu bir dönemde böylesine bir maçı oyuna tamamen hâkim olup, sadece bir - iki sarı kart ve faul hatası ile tamamlamak başarıdır.Cüneyt Çakır dün akşamı kazasız atlatmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.