Bir hafta sonra yer altından müjdeli haber: Çöken maden işçilerinden gelen not hayatta olduklarını gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
Bir hafta sonra yer altından müjdeli haber: Çöken maden işçilerinden gelen not hayatta olduklarını gösterdi

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Çin'in Şandong eyaletine bağlı Yentai kentinde patlama sonucu 22 kişinin mahsur kaldığı maden ocağından bir hafta sonra 12 işçi kurtarıldı.

Çin'in Şandong eyaletine bağlı Yentai kentinde 10 Ocak’ta inşaat halindeki altın madeninde meydana gelen patlama sonucu 22 işçi toprak altında kalmıştı. Kurtarma ekipleri 12 işçinin yerini belirledi. Diğer 10 işçinin nerede oldukları bilinmiyor. 12 işçinin bulunduğu yere bir kanal açılarak pazar günü yiyecek ve diğer ihtiyaç malzemeleri bırakıldı. Bu malzemelerin alındığını fark eden kurtarma ekipleri işçilerin halen hayatta olduğunu öğrenerek büyük sevinç yaşadı. Malzemeleri alan işçiler sağ olduklarına dair bir de not bıraktı. Madenciler, notta tükenmek üzere olduklarını ifade etti, acil tıbbi yardım malzemesi ve tansiyon ilaçları istedi. Madenciler, bulundukları yerde havanın çok kötü olduğunu, bir yerlerden de su sızdığını belirttiler. Not, teşekkür ifadesiyle sona eriyordu. Notun alınması sonrasında geniş çaplı kurtarma çalışmaları başlatıldı. 14 kurtarma ekibinde toplam 439 kişi, madencilere ulaşmak için zamanla yarışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...