Arama Logo

Şansal Büyüka'dan Süper Lig ve Trabzonspor yorumu




10
BÜYÜKA'DAN YORUMLAR
Spor yazarı Şansal Büyüka, Süper Lig ve Trabzonspor hakkında yorumlarda bulundu.
BÜYÜKA'DAN YORUMLAR
9
"PODOLSKI'Yİ DİNLEMEK LAZIM"
Lukas Podolski, dünyanın kabul ettiği çok önemli ve değerli bir oyuncu... Büyük kariyerinin son yıllarını Antalyaspor’dageçiriyor. Bu kadar önemli bir futbolcunun söylediklerini dikkate almak lazım... Üstelik, en büyük yaramıza dokunuyor.
\
8
NE DİYOR PODOLSKİ:
“Süper Lig’de oyuncular Hollywood aktörlerinden daha iyi rol yapıyorlar. Normal bir faul yapıyorsun, ayağı kırılmış gibi yerlerde kıvranıyor.”
NE DİYOR PODOLSKİ:
7
"TEPEDEN TIRNAĞA HAKLI"
Podolski maalesef tepeden tırnağa haklı... Hatta fazlası var. Şimdi bir de “yüze temas” çıktı. Yüze darbe alırsan tamam, sarı kart... Ama en ufak temas yokken bile, rakibe kart göstertmek adına, bizim futbolcular her fırsatta yüzlerini, kafalarını tutup kıvranıyorlar. Bu konuda Hıncal Uluç, aylardır“sahtekarlarligi” diye tefrika yazıyor, biz kendimizce yazmaya çalışıyoruz. Anlayan, dinleyen, umursayan tek Allah’ın kulu yok.
\
6
"SON ÖRNEK BU HAFTA"
Son örnek geride bıraktığımız hafta Rizespor-Ankaragücü maçının ilk yarısının son dakikasında yaşandı. Rizeli Abdullah ile Ankaragücülü Alper Potuk bir hava topuna yükseldi. Yere inerken Abdullah yüzünü tutup kıvranmaya başladı. Oysa Alper’in eli, Abdullah’ın yüzüne bile gelmemişti. Temas olsa bile var mı, yok mu belli değildi.
\
5
"CİNAYET VAR GİBİ KOŞTU"
Ne oldu peki; hakem Abdülkadir Bitigen “cinayet” var gibi koştu, Alper’e sarı kartını gösterdi. Zaten sarı kartı olan Alper ikinci sarıdan oyun dışı kaldı. Bir futbolcuyu atmak, bir takımın kaderiyle oynamak bu kadar kolay mı?
\
4
"ANKARAGÜCÜ 5 YEDİ"
O dakikaya kadar oyunu skor olarak önde götüren Ankaragücü dağıldı, beş yiyip maçtan ayrıldı. (Rizespor’un ikinci yarıdaki oyunu ile galibiyeti hak ettiğini söyleyelim.)
\
3
"MHK ÇARE BULMALI"
MHK çok acele bu “yüze temasa” bir çare bulmak zorunda... Artık bu kural, kötü niyetli, rakibi attırmaya yönelik kullanılıyor. Maalesef hakemler de bunu yiyor. Bu kadar kötü niyet olur mu? Alın terine, emeğe, rakibe bu kadar saygısızlık olur mu? Nerede kaldı adil oyun, nerede kaldı temiz futbol? Podolski haklı; sahalarda Hollywood aktörleri gibi rol yapan oyuncular var. Bir de bu sahtekarlığa “Oscar” vermeyelim.
\
2
"ÇOĞU KONUDA ANLAŞILMIŞTI"
Trabzonspor ile Abdullah Avcı adı anılıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama doğru bildiğim bir şey var: Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp ile Abdullah Avcı, Bodrum’da buluşmuş, çoğu konuda anlaşmışlardı.
\
1
"BAŞTAN BERİ NİYET VAR"
Ancak Abdullah Avcı, yöneticilerin takımdan uzak durmasını isteyince bu iş olmamıştı. Aslında birlikteliğe baştan beri niyet var ama şartlar oluşmuyor.
\