Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Dünyaca karbonhidratın dibine vurduk!

Karantina günlerinde hepimiz kendimizi yemeğe verdik. Sahil yürüyüşlerimiz de yasaklandı. Evet, hepimiz yaz aylarına kilolu gireceğiz. Bu tüm dünyada böyle. Hatta bakın Kim Kardashian bile kendini lahmacuna vermiş. Sosyal medya hesabında kutu kutu lahmacun paylaşmış. Ve lahmacunu kendi yemekleri olarak da ilan etmiş. Ama Kim'ciğim orada dur! Lahmacun halis muhlis Türk yemeğidir, bizim mutfağımızdan çıkma bir lezzettir, kendi topraklarına mal edemezsin. Neyse sevgili okurum panik olmayın; hepimiz yiyor, içiyor, kalorinin dibine vuruyoruz.

Terapi gibi tavsiyeler
Karantina nedeniyle herkes evde kalınca yeni hobiler ortaya çıkmaya başladı. Etrafımda akrilik boya seti alıp seramik boyamaya başlayanları görüyorum. Onlara ben de dahil oldum; terapi gibi, kafanızın içi boşalıyor. Bu arada insanlar bitki çaylarına da merak sarmış durumda. Bitkilerin faydaları hakkında araştırmalar yapıp kitap okuyorlar, sonra da çaylar hazırlıyorlar kendilerine. Bu arada ben 'Selfmade' isimli mini diziyi bitirdim. Amerika tarihinin ilk milyoner siyahi kadınının hikayesi... Öyle güzel bir başarı hikayesi ki... Film bittiğinde 'Ne keşfetsem de binlerce insana istihdam sağlasam?' diyorsunuz.

Yazın tekne
kiralamak trend olacak
Koronavirüsün ne zaman biteceğiyle ilgili tahminler yapılıyor, Haziran ayı için ümitlerimiz yeşeriyor. Ancak o zaman bile sosyal mesafe olayına hala dikkat edeceğimizi ve bu konuyu fazlasıyla önemseyeceğimizi düşünüyorum. İşler böyle olursa tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihi de otellere gitmek yerine tekne kiralamak olacak. Korona testi negatif çıkan arkadaşlarınızı, dezenfekte edilmiş teknelere koyup açık denizlere açılacaksınız benden söylemesi. Tabii bu tatil programı daha çok sosyetik kesim için geçerli. Büyük bir kesim ise yaz aylarını es geçecek, otellere gitmek konusunda korkak davranacak.

Doktorluk yine gözde meslek oldu
Düne kadar gençler 'Okumak da neymiş Youtuber olur, hayatımı kurtarırım' derken en büyük golü doktorlar attı. Özellikle ekrana çıkan, sosyal medyada bilirkişi konumundaki doktorlar şu sıralar çok dikkat çekiyor. Ben de bazen onları stalk'layıp 'Bu doktor hangi alanda uzmanmış?' diye tüm hayatlarını didik didik ediyorum. Doktorların reytingleri yükselirken, bu meslek gençlerin yeniden kariyer hedeflerinden biri oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA