Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Soğuk algınlığına iyi gelen çaylar

Son günlerde hepimiz, vücudumuzun bağışıklık sistemi zayıflamaya başlarsa diye korkuyoruz, koronavirüs, grip, nezle gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskiyle yaşıyoruz. Vücut direncinin düşmesi yaraların daha yavaş iyileşmesine, doku iltihaplanmalarına, kaslarda zayıflamalara ve kronik yorgunluk sendromu gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Tam bu noktada devreye giren kış çayları bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı etkin bir koruma sistemi sağlar. Her bitki çayı bileşeninin doğal yapısı birbirinden farklıdır. Bazı bitki çayları aşırı demlendiğinde acılaşır ve bazıları da suda beklediğinde fazlaca şişer. Doğru demleme teknikleri ve doğru miktarda karıştırılan bitkiler ile bağışıklık güçlendirici ilaç etkisine sahip kış çayı elde edilebilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

GRİP ÇAYI

MALZEMELER
Yarım elma
Yarım portakal
Yarım limon
Yarım ayva
1 çubuk tarçın
4-5 karanfil
1 tatlı kasığı bal
YAPILIŞI: Bal hariç bütün malzemeler kabuklu bir şekilde iri iri kesilip tarçın ve karanfille birlikte bir miktar suda kaynatılır. Kaynayınca bardağa süzülüp 1 tatlı kaşığı balla içilir.

VİTAMİN ÇAYI

MALZEMELER
4 yemek kaşığı gül yaprağı
1 yemek kaşığı limon otu
1 adet tarçın çubuğu
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı rezene tohumu
1/2 çay kaşığı limon kabuğu
4 su bardağı su
Buz, (eğer soğuk yapacaksanız}
Bal (isteğe bağlı}
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri 4 su bardağı suda kaynatıp servis edin.

ISIRGAN OTLU ÇAY

MALZEMELER
2-3 dal ısırgan otu
2 adet taze nane
1 tarçın çubuğu
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri 4-5 dakika boyunca kaynatın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA