Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bu ne yaman çelişki!

Ne çelişkidir ki Maldivler kumunun mermer tozu olmasını destekleyenler bugün karşıtı olmuşlar. Bundan tam 3 yıl önce, 22 Tem 2017 tarihinde 'Maldivler kumu Manisa'nın çıktı' diye bu köşede yazmıştım. Maldivler kumunun mermer tozu olması kimsenin önemsemediği ama yıllardır süregelen çok ciddi bir meseledir. Bugüne kadar uzmanlar "Mermer tozu zararlı" diye bas bas bağırsalar da Bodrum'daki 5 yıldızlı birçok otel "Beach'imizin kumunu Maldivler'den getirttik" diyerek mermer tozunu sahiline dökmeye devam etti. İşte korkunç çelişki tam da burada başlıyor.


Hikaye yine Bodrum'da geçiyor. Bu kez ünlü kum 'Büyük bir skandal önlendi' şeklindeki haberlerle gündemde. Çevre İl Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi Çevre Kontrol Koruma Müdürlüğü tarafından düzenlenen baskınlar sonucu, iki otele toplamda 345 bin lira ceza kesiliyor ve yönetimleri hakkında soruşturma başlatılıyor. Üstelik haberleri 'Sahte Maldivler kumunu tespit ettik, mermer tozunun tam dökülme anında kıskıvrak kepçeleri yakaladık, durdurduk' şeklinde sunuyorlar.

MUHAFAZAKAR OTEL

Burada 'Bir dakika' diyorum, Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras'ın Bodrum'un farklı bölgelerinde kıyıya dökülen beyaz kumla ilgili müdahaleleri yapmak şimdi mi aklına düştü? Bu nasıl bir paradoks? "Bembeyaz kumu ve berrak deniziyle Bodrum'da Maldivler deneyimi yaşatmak istiyoruz" diye reklam yapan onlarca beach'i bilmiyor olamazsınız. İyi tarafından düşünmeye çalışıyorum; belki kumun gerçekten Maldivler'den geldiğine inandınız ya da pek de umurunuzda olmadı ancak merak ettiğim şu: Neden sadece iki otel baskınıyla harekete geçtiniz? Bu otellerden The Qasr'ın muhafazakar tatil için tercih edilen bir yer olması da ayrıca dikkat çekici.


Son tahlilde bu hareketle alkış beklemek, demeçler vermek yanlış olur çünkü siyahi Amerikalı George Floyd'un ölümünün ardından tüm dünya tek yürek olmuş, eşitlikten bahsederken siz kalkmış ne yapıyorsunuz. Bu kum, deniz suyuna karıştığı zaman orada hiçbir canlının yaşamasına imkan vermezken siz sayın başkan, uzun zamandır bu konuda herhangi bir eyleme geçmiyordunuz, hatta geçtiğimiz yaz da hiçbir şey yapmadınız. Bu kum eko dengeyi bozarken, 5 yıldızlı oteller ful çekerken, o mermer tozuyla kumdan kale yapan çocuklar akciğerlerine o tozu çekerken, 'Mermer tozu sigaradan bile daha zararlı' denilirken neredeydiniz?


Şimdi sorarım; 'beyaz kum skandalı' denilen olay, tam olarak başkanın sessizliği sonrası iki otele bedel ödetmeye kalkışılması ve eko sistemi zerre düşünmeyen açıklamaları değil mi? Muhafazakar tatil yapanları beyaz kumdan mahrum edeceksiniz madem diğer popüler otellere de soruşturma başlatın da yaptığınız iş o zaman adil olsun. Aksi takdirde kasıtlı yaptığınız düşünülür ve inandırıcılığınız gider. İsterseniz, ben 10 güne Bodrum'dayım, soruşturma başlatmadığınız, gözünüzden kaçan bütün beyaz kumu olan bach'leri tek tek yazıp tekrardan size hatırlatırım; ne dersiniz?


Karantina sürprizi

Karantinanın sürprizleri başından beri bitmiyor, dilerim bitmez de. Teknolojinin yenilikleri, sürprizleri derken, bu süreçte en çok hangi teknolojik ürüne ihtiyaç duyduğumuzu da keşfediyoruz. Pandemi sürecinde kimsenin bir dakika bile elinden düşürmediği akıllı telefonlara şarj dayanmıyorken, tam da ihtiyaç duyulan anda teknoloji devi Apple herkesin merak ettiği yeni telefonu iPhone SE 2020'yi tanıttı. Üstelik telefon uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekti. Bu fiyat aralığındaki en iyi akıllı telefon oldu bile. Apple ekosistemine girmenin en kolay ve ekonomik yolu. Güçlü donanım ve yazılım kombinasyonuyla ilk kez iPhone kullanacaklar ya da model yenileyecekler için mükemmel bir seçim. Ek olarak hızlı, şık, dayanıklı ve güvenilir.


Sınırsız sosyal medya günlerine geçiş

Karantina sürecinde dijital dünyada çok vakit geçirdik, uygulamalarımızın da o kadar sorunsuz ve sınırsız olmasını istedik. Vodafone Red bu dileklerimizi duymuşçasına, en popüler uygulamaların sınırsız sunulduğu yeni portföyünü tanıttı. Red'in dört farklı tarifeden oluşan yeni portföyünde WhatsApp, Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Spotify ve Facebook Messenger gibi en popüler uygulamalar sınırsız olarak ve hiçbir ek işlem yapmadan kullanılabilecek. Red'liler, WhatsApp ve Facebook Messenger üzerinden sesli ve görüntülü aramalarını da sınırsız gerçekleştirebilecek. Ayrıca, 23 ülkede yaşayan sevdikleriyle hiçbir ek ücret ödemeden 120 dakika konuşabilecek, yurt içinde ise Vodafone'lularla ve sabit hatlarla sınırsız sesli görüşme yapabilecek. Ayda 59 TL'den başlayan fiyatlarla sunulan yeni Red tarifelerinin internet içeriği ise 20 GB'dan başlayacak. Yaşadık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA