Uğur Alkapar Tabaklar kırılsın
HABERİ PAYLAŞ

Tabaklar kırılsın

Jupiter Group’un patronu Tayfun Topal, bir mekan kapatsa yerine iki tane açıyor. Canlı müzik piyasasından çekildiğini açıklayan Topal, Cihangir’deki Hazine’yi ve Taksim’deki People’ı kapatmıştı. People’ın yerine acayip bir mekan yapıyor, adı Ginza. Kasımda açılacak olan Ginza’yı daha sonra anlatacağım. Bugünkü konumuz Hazine’nin yerine gelen Tanisia. Grek meyhanesi olarak hizmet veren Tanisia’nın dekoruna mavi hakim. Duvarlardaki seramikler enfes.

Sosyal mesafe kuralları gereği koca mekanın kapasitesi sadece 70 kişi. Menüdeki yemekler Asım Yıldız’ın danışmanlığında Yunan bir şef tarafından hazırlanıyor. Mezeler komşuda da bizde de birbirine benzediğinden yabancılık çekmiyoruz. Yemek kalitesi Tayfun Topal’ın mekanlarında her zaman ortalamanın çok üstündedir zaten. Eğlencesi ise İstanbul’da herkesin merak ettiği türden. Tam bir Yunan tavernasındasınız.

Haberin Devamı

Gecenin en eğlenceli kısmı tabak kırma saati. O saat gelince konuklar çatır çatır tabak kırıp kahkaha atıyor. Çok rahatlatıcı bir etkinlik doğrusu. Instagram’da görenler “Vah vah tabaklara yazık” dese de durum öyle değil. Bu tabaklar çamurlardan özel olarak kolay kırılsın diye yapılıyor. Bu işle uğraşanlara da istihdam olanağı sağlıyor. O yüzden tabak kıranlara ses etmeyin lütfen.

Şimdi reklamlar

Reklam yapan ünlünün o ürünü kullanıp kullanmaması güvenilirlik açısından çok önemli bir konu. Gençler hatırlamaz, yıllar önce Pepsi reklamlarının yıldızı Michael Jackson’ın çöp kutusundan Coca Cola kutuları çıkınca anlaşması iptal edilmişti. Madem eski defterleri açtık, bir iptal daha oldu o yıllarda. Madonna ‘Like a Prayer’ albümünü çıkardığında yine Pepsi ile anlaşmıştı. Ancak klibinde kiliseyi kızdıracak dini öğelere yer verince onun da sözleşmesi iptal olmuştu. Artık kanal sahibi Acun Ilıcalı’nın bile reklamlarda oynadığı günlere geldik.

Tabaklar kırılsın

Ben Acun’un son Oppo reklamını çok sevdim. Görüntüler bir harika. Ama esas merak ettiğim gerçekten o telefonu kullanıp kullanmadığıydı. Yaptığım ufak bir araştırma sonucu öğrendim ki kullanıyormuş. Hatta kızlarıyla bol bol video çekiyormuş. Diğer yandan çamaşır bulaşık deterjanı, ucuzluk marketi reklamlarında çıkan ünlüler bana hiç inandırıcı gelmiyor.

Haberin Devamı

Mutfağa girdiklerine bile inanmak zor çünkü! Bir de internette ‘bilmem ne çiçeği tohumuyla zayıfladım’ ilanları var. İçine mutlaka bir ünlü fotoğrafı konduruyorlar. Onların yüzde 90’ı sahte. Bu konuda ürün sahiplerine dava açan o kadar çok ünlü var ki. O ilanlara kanmayın.

Kendi yörüngeniz

Her konuda bir fikriniz varsa ve herkesin bu fikirlerinizden haberdar olmasını istiyorsanız size bir akıllı telefon uygulamasından bahsedeceğim. Kendi yörüngeniz anlamına gelen ‘Yoorbit’ sosyal medya uygulamasında hayatın içindeki her şeyi 0’dan 10’a kadar puanlayabiliyorsunuz.

Film, dizi, müzik, moda, yemek, ürün, deneyim; kısacası her alanda her şeyin puanlanıp paylaşıldığı Yoorbit uygulamasında, kullanıcılar ‘gerçek’ yaşam tarzlarını ‘filtresiz’ ortaya koyuyor. Çünkü beğenileriniz nasıl bir insan olduğunuzu ortaya çıkarıyor. Hem takip ettiğiniz kullanıcıların puan ortalamasını hem de o konuda verilen puanların global ortalamasını görebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Sarnıçta sergi

Geçen pazar Binbir Direk Sarnıcı’nda ‘1002 Sanat’ adlı karma bir sergi başladı. 17 Aralık’a kadar izlenebilecek bu sergide Burak Çizer, Elif Renda, Gökçe Balcı, Okan Karaçam, Sibel Niksarlı ve Zeynep Büşra Demir adlı genç sanatçıların işleri yer alıyor.

Bu grup yaklaşık dört aylık bir üretim sürecini Sapanca’daki yerleşkede geçirmiş. Eserlerde ele alınan birçok konu arasında bireyin toplum içindeki yalnızlığı, yabancılaşması gibi hepimizin kafasını zaman zaman meşgul eden meseleler var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder