Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek
HABERİ PAYLAŞ

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Okullar açılır mı? Uzaktan eğitim devam eder mi? Oyun alanları, parkları ya da merkezleri eski haline döner mi? Yaşayıp göreceğiz. Ama bu sürecin bize öğrettiği şeylerden biri de evde yapılan etkinliklerin kıymetini bilmek oldu. Pandemisiz bir dünyaya geri dönene kadar çocukların ev içi etkinliklerini renklendirmeye ve bunu yaparken de kendimizi de unutmamaya özen göstermeliyiz. Evde geçirdiğimiz her güne bir ceza değil de fırsat gözüyle bakmalı ve “kaliteli zaman” kavramını hayata geçirmeliyiz. Çocuklarımız her saniye bir arada olmak onlarla daha çok didişmemize ve sabrımızın daha çabuk tükenmesine neden olabiliyor. O yüzden de onlarla geçireceğimiz “kaliteli zamanı” etkinlik saatinde değerlendirebiliriz. Birlikte üretmek hem onlara hem bize iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Ayakkabı kutusundan langırt yapımı

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Bu haftanın evde yapılacak çocuk etkinliğinde ayakkabı kutusundan bir langırt yapacağız. Topumuzu futbolcuları geçip kaleye en çok gol atan kazanacak. Gerçek bir langırtta güçlü ve hızlı olan kazanacağı için çocuğunuzun pek şansı olmayabilir ama bu langırtta tüm şartlar eşit! O yüzden kaybetmeye hazır olun!

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Boş bir ayakkabı kutusu
  • Tabanı için benim gibi ister yeşil bir karton kullanın isterseniz de yeşil boya ile boyayaın
  • 12 adet ahşap mandal
  • 6 adet çöp şiş
  • Maket bıçağı
  • 2 farklı takım yapmak için istediğiniz renk de boyalar (ben mavi ve kırmızı kullandım)
  • Sahanın çizgilerini boyamak için beyaz renk boya
  • Fırçalar
  • Oynamak için küçük bir top (Ben pinpon topu kullandım)

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Tabanı için benim gibi yeşil bir kağıt kullanacaksanız öncelikle onu ayakkabı kutunuzun boyutunda kesmeniz ve beyaz boya ile çizgilerini boyamanız gerekli. Eğer taban için kağıt değil de boya kullanacaksanız, yeşil boyanızı sürme vakti. Ardından mandallarımızın altısını bir renge diğer altısını başka bir renge boyayarak futbolcularımızı oluşturuyoruz.

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Çizdiğimiz kale çizgileri hizasından ayakkabı kutumuzun iki yanından da delikler açıyoruz. Ve Maket bıçağıyla bu parçaları dikkatlice kesip çıkartıyoruz. Ardından Çöp şişlerimizi kutunun bir yanından diğer yanına geçiriyoruz. Ama burda dikkat etmemiz gereken önemli bir konu var. Çöp şişi geçirdiğiniz mesafe mandalların yere değmesiyle aynı mesafede olmalı. Yani mandalları çöp şişe taktığınızda ve çevirdiğinizde mandallar tabana sürtmeden dönebilmeli. Ardından çöp şişlerinize daha önce boyadığınız mandalları da yerleştiriyoruz. Ve oyunumuz hazır. İyi eğlenceler!

Haberin Devamı

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Denizci düğümü ile bardak altlığı yapımı

Şu denizci düğümlerini hep çok beğenmişimdir ama beceremeyeceğimden emin olduğum için hiç denememiştim. Geçenlerde karşıma “Türk düğümü” diye bu örgü şeklinin kolay yapılışı çıkınca çok heyecanlandım. Tabii ki hemen denedim ve ortaya çıkan bu güzel şekilden çok şık bardak altlıkları yaptım. Tüm ev halkı beğenince size de göstermeye karar verdim.

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • İstediğiniz renk doğal ip/halat
  • Silikon tabancası
  • Makas
  • Biraz bant
  • Bir adet kağıt maşası ya da kıskaçlı saç tokası

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Öncelikle halatımızdan dört eşit parça kesiyoruz. Ardından tüm uçlara bant yapıştırıyoruz. Çünkü eğer bantlamazsak uçları tel tel ayrılabiliyor. Bu bantlar işimiz bitene kadar halatlarımızın tek parça kalmasını sağlayacak. Ardından ister kağıt klipsi ile isterseniz de saç tokanız ile dört halatı yan yana gelecek şekilde tutturun. Bu çalışmada en önemli şey halatların her zaman aynı sırada ve yan yana durması. 4 numaralı fotoğrafta olduğu gibi bir C harfi yaparak başlıyoruz.

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Şimdi 5 numaralı fotoğrafta gördüğünüz gibi bir O yapıyoruz. Halatlarımız sıkı ve yan yana durmaya devam ediyor. 6 numaralı fotoğraftaki gibi halatın kuyruğunu yukarı doğru koyuyoruz. 7 numaralı fotoğraftaki gibi kuyruğu halatın başındaki düz çizginin altından geçiriyoruz.

Haberin Devamı

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

8 ve 9 numaralı fotoğraftaki gibi kuyruğu altlı üstlü geçirdikten sonra aradaki boşlukları almamız lazım. Bu yüzden halatımızı sıkılaştırıyoruz. En ortaya parmağınızı koyup biraz sağa sola iterek boşluk açabilirsiniz. Son işlemimiz haltların uçlarını sabitlemek. Bunun için öncelikle dikkatlice bantları çıkartıyoruz. Halat uçları yan yana ve eşit boyda olması için uçlarından kesebilirsiniz. Ve silikon tabancasıyla birbirlerine yapıştırıyoruz.

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Bardak altlıklarımız hazır! İstediğiniz kadar çok yapıp set hazırlayabilirsiniz! Bu tarz el emeği göz nuru çalışmalardan çok güzel ev hediyesi de oluyor aklınızda olsun!

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Anne, Baba Haydi Oyun Oynayalım / Krissy Bonning-Gould / Beyaz Balina Yayınları

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Bu haftanın kitap önerisi çocuklar için olsa da aslında ebeveynlere. Yani ebeveynler okuyacak ama çocuklar faydalanacak! Beyaz Balina Yayınları’ndan çıkan Anne, Baba Haydi Oyun Oynayalım! Adlı kitap içinde çocuğunuzla oynayabileceğiniz 100’den fazla eğitici oyun ve aktivite barındırıyor. Üstelik evde bulabileceğiniz malzemelerle geliştirebileceğiniz bu oyunlar hem kolay hem hızlı hem de çocuğunuzun gelişimi için çok faydalı. Beş dakikadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz aktiviteler içeren bu kitapla çocuğunuzun gelişim taşlarını hızlıca geçebileceksiniz. Krissy Bonnin-Gould’un yazdığı bu kitap elinizin altında olmalı ve her fırsatta içinden bir aktivite seçilip uygulanmalı! Mutlaka edinmenizi ve baş ucunuza koymanızı öneririm.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi:Uzman Psikolojik Danışman Serap Melek Kılıç / @pedagoganne

Ev etkinliklerinin kıymeti artmaya devam edecek

Bu haftanın anne sayfası önerisinde sizi harika bir kadınla tanıştırmak istiyorum. Gerçi pek çoğunuz zaten tanıyor olabilirsiniz sevgili Serap Melek Kılıç’ı. İki çocuk annesi harika bir uzman kendisi. Gaziantep’in sevilen uzmanlarından olan Kılıç hem sistematik psikoterapist hem çocuk-ergen terapisti hem de aile terapisti. Yani on parmağından on marifet! Aldığı eğitimler ve uzmanlık alanını gerçek anne deneyimleriyle birleştirerek harika içerikler ve öneriler hazırlıyor. Bir de güzel mi güzel bir kadın! Boncuk gözleri ile konuşmadan bile neler neler anlatabilir! Tabii ben güzelliğinden çok fikir ve tavsiyelerine bayılıyorum. Eğer takip etmiyorsanız instagramda @pedagoganne hesabını mutlaka takibe almanızı öneiririm!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder