Mehmet Coşkundeniz Bir kahve içince sevgili mi olduk?
HABERİ PAYLAŞ

Bir kahve içince sevgili mi olduk?

27 yaşında, erkeğim. Instagram’dan tanıştığım kadınla 2 ay kadar mesajlaşmanın sonunda bir kafede buluşup kahve içtik. Ancak ben ona pek de ısınamadım. Kendisine de buluşma sonrası yazdığım mesajlarla bunu aktardım. Ancak nedense sevgilimmiş gibi davranıyor. Israrla bir kez daha buluşmak istiyor. Bir kahve içince hemen sevgili mi olunuyor? ● METE

Hemen sevgili olunmuyor elbette. Ama sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var. Senin buluşmadan önce attığın mesajlar romantik mesajlarsa, karşındaki kadın da bu konuda ümitlenmiş olabilir. Buluştuktan sonra da çok net bir şekilde “Sana karşı sadece arkadaşça duygular besliyorum” demeyip, bahaneler bulduysan bu da işi çözmemiştir.

Haberin Devamı

Bence bir kez daha buluş. Ama bu buluşma bir flört buluşması değil, senin ona karşı hislerini eğmeden, bükmeden anlatma buluşmanız olsun. Kadınlar genellikle her şey açık açık anlatıldığında ve istenmediklerini anladıklarında ısrarcı olmaz. Bu nedenle bir an önce buluşup içindeki her şeyi anlat.

Cesaretsiz erkek nasıl yönlendirilir?

Bir kahve içince sevgili mi olduk

2 yıldır aynı işyerinde çalışıyoruz. Birlikte öğle yemekleri yiyoruz, molalarda kahve içiyoruz. Aynı katta değiliz ama hep fırsat yaratıp yanıma geliyor, küçük küçük sohbet ediyor. Sosyal medyadan fotoğraflarımı beğeniyor, özel günlerde mesaj atıyor. Bakışlarını da hep üzerimde yakalıyorum. Ben de ondan hoşlanıyorum ama bir türlü harekete geçmiyor. Ne yapmalıyım? ● MERVE

Anlaşılan seninle olan sahbetini ve arkadaşlığını riske atmak istemiyor. Kendinden emin değil ve eğer reddedersen bir daha seninle konuşamayacak bile. O zaman ona ilk adımı atmak için gerekli ortamı sen sağlamalısın. Anladığım kadarıyla sadece işyerinde bir aradasınız.

Onu bir yere davet et. Bir etkinlik mesela. Konser, sergi vs. Hatta “Konsere iki bilet almıştım ama arkadaşımın son anda işi çıktı sen gelir misin?” diye sor. Böylece hem dünden hazırmış havasından kurtulursun hem de istediğin buluşmayı gerçekleştirmiş olursun. E tabii etkinlik sonrası birlikte bir kafede kahve içmeyi de unutmayın.

Boşanacağım ama ya pişman olursam?

Bir kahve içince sevgili mi olduk

7 yıllık evliyim ve bunun 5 yılında aldatılmışım. Eşimin söylediğine göre bu kadar uzun sürmesinin sebebi o kadının şantajlarıymış. Bir kez birlikte olduktan sonra kadın ona “Eğer beni bırakırsan her şeyi karına anlatırım” demiş. Eşim defalarca özür diledi, yaptığından çok pişman olduğunu söyledi. Ben yine de boşanmak istiyorum ama pişman olmak da istemiyorum. ● PERİHAN

Haberin Devamı

Eşin sana güzel bir senaryo uydurmuş. Belli ki bir kadınla paralel ilişki yürütmüş, ortaya çıkınca da saçma sapan bahaneler üretmiş. Emin ol o kadına da “Ben aslında zoraki bir evlilik yaptım, karımla yataklarımız bile ayrı. Boşanacağım ama ailem üzülmesin diye katlanıyorum” gibi yalanlar söylemiştir.

Açıkçası onu affedip affetmemek tamamen sana kalmış. Ama affetme gerekçen eşinin sana söylediği bahane olmamalı. Eşin zoraki bir birliktelik yaşamadı. Sen buna rağmen ona bir şans vermek istiyorsan buna kimse karışamaz. Boşanırsan da evet başta belki biraz zorlanacaksın ama inan bana hayat bir süre sonra normale dönecek.

Bana eski eşinin adıyla seslendi

Bir kahve içince sevgili mi olduk

İkimizin de ikinci evliliği. Her şey gayet iyi giderken geçenlerde yaşadığım bir olay beni allak bullak etti. Karım bana eski eşinin adıyla seslendi. Olduğum yere mıhlandım, nefes alamadım. Sonra yaptığının farkına vardı, “Kusura bakma, alışkanlık işte” deyip geçiştirdi. Ama bende bir türlü geçmiyor. Her an diken üstündeyim. Bundan sonra nasıl davranmalıyım? ● S.A.

Haberin Devamı

Öncelikle sakin ol, bu tür kazalar, uzun süreli ilişki ya da evlilik yaşamış kişilerin başına gelebilir. Eminim eşin de eski eşinin adıyla sana seslenince pişman olmuştur. Fakat senin “Geçiştirdi” dediğin şey aslında sana bir mesaj. Yani “Ben bu durumu çok önemsemiyorum.

Çünkü o kişinin benim için bir önemi yok. Sadece bir alışkanlıktan kaynaklandı” demeye çalışıyor. Eminim bundan sonra çok dikkatli olacaktır. Üstelik bu durum senin de başına gelebilirdi. Böyle küçük bir meseleyi büyütüp iyi giden evliliğini bir krizin içine atma. Ayrıca bir de şöyle düşün. Ya eski eşinin adıyla değil de hiç bilmediğin bir isimle sana seslenmiş olsaydı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder