Hakan Çelik Performansıyla tam not aldı
HABERİ PAYLAŞ

Performansıyla tam not aldı

Modern SUV’lar segmentine Japon markalarından biraz daha geç giren Fransız üreticiler, tasarım ve duygusal bağ kriterlerinde öne geçmeyi başardılar.

KONFOR VE KALİTE

Fransa merkezli küresel otomobil üreticisi Peugeot, son dönemde farklı ürün gruplarında önemli başarılar elde ediyor. Peugeot’nun yeni ürün gamında yer alan 3008 ve 2008 bu tanıma uyan araçlar. Peugeot 3008 ile geçen hafta uzun bir sürüş gerçekleştirdim.

Araç sadece şık ve dinamik tasarımıyla değil konfor, pratiklik ve motor teknolojisi gibi kriterlerde de benden tam not aldı. 3008’in 1.6 litrelik PureTech 180 beygirlik modelini kullandım. Geri görüş kamerasından ısıtmalı ön koltuklara ayakla açılabilen bagaj kapağından ambiyans aydınlatmasına kadar birçok detay konfor ve kalite algısını yükseltiyor.

Haberin Devamı

Performansıyla tam not aldı

OTONOMA KATKI

3008’in sürüş destek sistemleri güvenli bir seyahat için çok önemli katkılar sağlıyor. Bunlar arasında Night Vision gece görüş desteği, yaya algılayan sensörleri sayabilirim. Özellikle yorgun ve dikkati dağılmış sürücülerin olası bir kazaya karışmalarını önleyen teknolojiler bunlar.

Aktif şerit takip sistemi de örneğin cep telefonuyla meşgul olan bir sürücünün diğer şeritlere kaymasını engelliyor ve gerekirse müdahale ederek aracı olması gereken şeritte tutuyor. Bunlar otonom sürüşe giden yolda önemli katkılar.

344 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

İç mekanda yüksek bir oturma pozisyonu sunmasına rağmen ergonomik olarak bir otomobil rahatlığına sahip 3008, dış tasarım özellikleriyle de dikkat çekici. 3008’in en iddialı yönlerinden biri, başarılı motoru. 180 beygir gücündeki benzinli motor şanzımanla çok iyi uyum gösteriyor. Peugeot 3008’in Türkiye’deki satış fiyatı 344 bin TL’den başlıyor. Benim kullandığım aracın tam donanımlı fiyatı ise 563 bin TL.

OTOMOTİV İHRACAT ŞAMPİYONU

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2020 yılına ait verileri açıkladı. Buna göre, 2020 yılında otomotiv ihracatı 2019 yılına göre adet bazında yüzde 27 azalarak 916 bin 543 adet olarak gerçekleşti. Otomobil ihracatı da yüzde 28 oranında azalarak 596 bin 616 adet oldu. 2020 yılında 25.9 milyar dolar değerinde ihracat yapan otomotiv sanayii, toplam ihracattan yüzde 15 oranında pay aldı ve 15’inci yılında da ihracattaki şampiyonluğunu korudu.

Haberin Devamı

BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Renault Grubu’nun ürün gamında 4 yılda 14 yeni model satışa sunulacak. 7’sini tamamen elektrikli, diğer 7 aracı ise C ve D segmentinde üretecek. Tüm modellerin elektrikli ve hibrid versiyonları bulunacak.

Performansıyla tam not aldı

TÜRKİYE’Yİ DE İLGİLENDİRİYOR

Türkiye’de de Oyak ile birlikte Bursa’daki fabrikasında 1970 yılından bu yana üretim gerçekleştiren dünyanın en önemli otomobil kuruluşlarından Renault, 2025 yılına kadar yapılacakları ilan ettiği yeni stratejik vizyonunu açıkladı. Şirket, yeni yol haritasını Ingilizce ‘revolution’ (devrim) kelimesinin türetilmesiyle elde edilen ‘renaulution’ ifadesi üzerinden duyuruyor. Yeni strateji, üretim merkezi olması açısından Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor.

YENİLİKLER NELER?

Renault’un Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo tarafından açıklanan strateji; ‘diriliş’, ‘yenilenme’ ve ‘devrim’ aşamalarından oluşacak. Yeni strateji satır başlarıyla şu yenilikleri getiriyor: Gelecek yıl ‘My Link’ adında yeni bilgi ve eğlence sistemi tanıtılacak.

Haberin Devamı

F1 ve elektrik tecrübesinden yararlanılarak E-TECH teknolojisi bir adım ileri taşınacak. 2025’e kadar üst segment, toplam satışların yüzde 45’ini oluşturacak. ‘Mobilize’ kavramı altında basit ve sade yaklaşımlarla şehir içi ulaşıma çözümler önerilecek. Renault Grubu’nun markaları Dacia ve Lada bu dönüşümde önemli yer tutacak.

Performansıyla tam not aldı

TÜRK EKONOMİSİNE DESTEK

Mercedes Benz Türk, 2020 yılında Türkiye ekonomisine yaklaşık 1 milyar Euro’luk ihracat geliriyle katkı sağladı. 2020’de Türkiye’de üretilen ve ihraç edilen otobüslerin yarısı, üretilen her 10 kamyondan 6’sı ve ihraç edilen her 10 kamyondan 8’i Mercedes Benz Türk imzasını taşıdı. Mercedes Benz Türk Icra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Pandemiye rağmen ‘ekonominin aşısı üretimdir’ diyerek fabrikalarımızda sürdürülebilir üretime odaklandık” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder