Dr. Haydar Dümen İlk koşul duygusallık
HABERİ PAYLAŞ

İlk koşul duygusallık

Kadınlar hem fiziksel hem de ruhsal bakımdan erkeklere benzemez. Kadınların cinselliği yaşaması için ilk koşul duygusallıktır. Çünkü kadın sevmediği bir erkekle birlikte olmak istemez, kaçar. Güven duyabileceği, sevebileceği özel birini arar. Bu yüzden cinselliğe uyum sağlaması uzun sürer.

Ona yetmiyormuşum

18 yaşındayım. Normalde günde 5 kez mastürbasyon yaparken kız arkadaşımla ancak 2 kere ilişkiye girebiliyorum. Sevgilim ona yetmediğimi düşünüyor. Sizce bu durum normal mi? Yoksa gerçekten kız arkadaşımı tatmin edemiyorum muyum?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kıtlıktan çıkmış bir ülkenin çocukları gibisiniz. Açgözlülük ve doyumsuzluk. Seni anladım ama kıza ne oluyor? O da günde 25 kere mi istiyor? Her şeyin ortası ve normali vardır. Ama sanıyorum senin erken boşalman var. Ayrıca acemisiniz. Bunlar bir yana, günde 5 kere yapılan mastürbasyon çığ gibi yuvarlanıp tepene düşer ve seni altına alırsa kimse seni kurtaramaz. Yani hayatını mastürbasyonla geçirirsin. Çünkü beyin buna alışır. Normal cinsel birleşmelerde yeterince performans göstermeyebilir ve isteksiz kalabilirsin.

Büyütmenin yolları var mı?

26 yaşındayım. Tek sorunum penisimin küçük olması. Penis büyütmenin yolu var mı? Krem ya da haplarla büyür mü?

CEVAP

Değerli okurum, ölçü yazmamışsın ki bir şey diyelim. Ameliyatın dışında hiçbir tedavisi yok. Penis boyu 9-10 santimden uzun olanlara ameliyat gerekmez. Sen biraz keyfine baksan diyorum.

Sevmeden sevişilir mi?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sevişirken hemen orgazm oluyorum. Sevgilim de erken boşalıyor. Onun beni sevmediğini öğrendim. Sevmeden benimle sevişmek istiyor. Beni sevmiyor, neden boşalıyor?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlar çok saygın bir özelliğe sahiptirler. Annelik iç güdülerinden dolayı yuva güvenliği ararlar. Güvenli bir yolda da duygusallık ve sevgi onların aradıkları baş koşuldur. Ama erkekler öyle değildir. Erkek gider, genelevde ya da para verip herhangi bir kadınla birleşme yapabilir.

Ama kadınlar sevmediği biriyle asla birlikte olmazlar. Erkek arkadaşın seni sevmiyorsa da her gün seninle cinsel birleşme isteğinde bulunabilir. Ve bunu da isteyerek, seve seve yapar. Bundan sonrası sana kalmış. Ya ilişkine devam edersin ya da gözden geçirirsin.

Haberin Devamı

Esnek mi, yırtıldı mı?

24 yaşında kızım, 4 yıl önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan gelmedi. Hâlâ beraberiz. Birlikte olduğumuzun ertesi gün iç çamaşırımda çok açık sarı bir sıvı vardı. Aynı gün birkaç saat sonra adet gördüm. Kızlık zarım esnek mi yoksa yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Kafaya takacağın da bir şey yok.

Sertleşmiyor

40 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. Cinselliği çok seviyorum ama penisim ilişkiden hemen önce sertliğini yitiriyor. Karımla aramız çok kötü. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, şeker hastalığın var mı? Olay psikolojik de olabilir. Fizyolojik dediğimiz damar sistemi ile de ilgili olabilir. Damar sistemiyle ilgili olup olmadığını anlaşılması için penis renkli dopleri gerekir. Bunu da sen hastanede yaptırabilirsin. Sonuç sağlam çıkarsa, geriye psikolojik olan kalır. O da bazen zamanla, kendiliğinden, daha çok dert edinmemen koşuluyla düzelir. Gerekirse tedaviye de başvurabilirsin.

Haberin Devamı

Penisim küçülüyor

29 yaşındayım, bugüne kadar 1 defa ilişkiye girdim. Kız arkadaşım da olmadı. İçimde bir isteksizlik var. Bu arada penisim giderek inceliyor ve küçülüyor. Beni aydınlatın.

CEVAP

Değerli okurum, penis ne büyür, ne küçülür. Neyse odur. Ona bakış açın değişik olabilir. Ayrıca penisin ereksiyonundaki gerilme, cinsel istek ve rahat ortamlarda daha fazla olur. Sen penisine kuşkuyla bakıyorsan “Acaba küçülüyor mu, küçüldü mü?” gibilerden işin zor. Zor sorular karşısında öğrenciler ya da suçlular üzülür, büzülür. Senin organ da galiba senin bakışların altında biraz büzülüyor olabilir. Söylediklerin tıbba uymuyor. Her şey normaldir. Yeter ki sen önyargılarını at.

Zevk alamıyorum

23 yaşında, bekar kızım. 5 yıldır erkek arkadaşımla yüzeysel ilişki yaşıyorduk. Şimdi ilişkiye giriyoruz, zevk almıyorum. Kızlık zarım esnekmiş, bozulmadı. Kızlık zarı yüzünden erkek arkadaşımla uyuşamıyoruz. Evlendikten sonra sorun yaşar mıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, bir leblebiyi 10 tonluk bir kaya gibi düşünürsen, bunun altından ne sen kalkabilirsin ne ben, ne de ailen. Yolun başı hep böyle engebeli zorluklarla doludur. Ama kızlık zarı yüzünden nasıl bir sorun yaşadığınızı anlamadım. Yaz bana yeniden de, şunu açık açık bir anlat.

Boyundan utanıyorum

20 yaşındayım. Penisim 12 santim. Kız arkadaşımla bir şeyler yaşıyoruz ama iş ilişkiye gelince korkuyorum. Penis boyundan utanıyorum. Kızı tatmin edebilir miyim?

CEVAP

Okurum, olacak olan olur, olmayacak olan o söylediğin boyutun iki katına çıksan olmaz. Olayı santimlere vurmayın. Kendi güzel beyinlerinize yormayın. İnsan olmanın özelliklerini unutmayın.

Acaba büyür mü?

30 yaşındayım, ilişkiye giremiyorum. Tıbbi yöntemlerle penisi büyütme imkanı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ameliyatla cinsel organ 1-2 santim büyür. Ama boyut vermediğin için ben bir şey diyemeyeceğim.

Engeller mi?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak vücudun gelişimini engeller mi?

CEVAP

Okurum, arada bir yap. Sayı haftada 1-2 olabilir. Yalnız tekniğini iyi öğren. Karşı cinsi düşün. Fantezileri sınırlı kullan. Her genç gibi uykuna, işine, okuluna, cinsel isteklerine ayıracağın zamanının oranını iyi ayarla.

BÖYLE SORU YOK: Kendimi nasıl frenlerim?

27 yaşında kadınım, 4 yıllık evliyim, bir çocuğum var. Kocama duyduğum isteğin azalması gerekirken tam tersi oluyor. Sürekli onunla birlikte olmak istiyorum. Kocam bundan rahatsız, kendimi nasıl frenleyeceğim?

CEVAP

Hey be kör talih, vay be adaletsiz dünya. Kimine zırnık verme, kimini de coşkulu küheylanından indirme. Şunu adil dağıtsaydın da hiç orgazm olmamış kadınlarımızı da ağlatmasaydın. Bu durumun azı da çoğu da evliliği zor sokar. Şans böyle yazmış yazını, sıkma adamın boğazını.

Adamın ne yapsın? Surat assın desek, sen 2 dakikada asık suratın bile irade dikişlerini attırırsın. Ayrı yatsın desek yeri yerinden oynatırsın. Biraz irade ve rahatlatıcı yöntemler bulmalısın. Bunun için de profesyonel yardım almalısın.

GÜNÜN SORULARI

Karım öyle isteksiz ki

29 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Ben cinselliğe çok düşkünüm, fantezileri seviyorum. Cinsel hayatımızı renklendirmek istiyorum. Ama eşim çok isteksiz. Ayda 1 kez istekli oluyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, sakın ha, yan bakma, hayallere kapılma gibi tehditler kızların ruhsal ve cins el gelişimlerini atrofiye uğratıyor. Bir de suçluluk duygusu eklenince yandık. Bu durumda cinsel kimliğin gelişimi şansa kalıyor. Oysa evlilik için ruhsal ve cinsel uyum çok gerekli. Ayda 1’e razı olanı, yılda 1’i bile bulamayanı var. Uzun bir yol bu, hayat kıymetli. Ne yapıp etmeli, mutlaka tedavi yolları denenmeli.

Başıma iş açar mı?

34 yaşında, 6 yıllık evliyim. Cinselliği yaşıyoruz. Ama mastürbasyondan kurtulamadım. Acaba ileride bu iş benim başıma dert açar mı?

CEVAP

Evet okurum, hem de çok ileriye kalmadan açar. Porno seyirleri ve de erotik fanteziler olmadan eşinle zorlansan da başarılı olamazsın. Yaşın 50’ye gelince, eşinle ilişkide bazı haplar kullanmak zorunda kalabilirsin. Mastürbasyon işini eşin biliyor mu? Bence bilsin. Ortak çözüm bulun. Bazı teknik uygulamalarla olumlu sonuçlar alınıyor. Daha işin başındasın. Bir çıkış noktası var, sen de elinden geleni yapmalısın.

GÜNÜN SÖZÜ

Trene bindiğinizde vagonun koltukları, dizaynı, servisi ve albesini konuşulur beğenilir. Ama hiç kimse lokomotifi düşünmez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder