Dilara Doğan Balkonunu baştan yarat
HABERİ PAYLAŞ

Balkonunu baştan yarat

Malumunuz bu yazın büyük bir kısmını balkonlarımızda geçireceğiz. Küçük ama sevimli bir balkonla mucizeler yaratmaya hazır olun.

Balkonunuzu küçük ama etkili detaylarla bambaşka bir görünüme sokabilirsiniz. İşte gereken adımlar…

Palet koltuk takımı

Paletle balkon koltuğu oluşturmak, son dönemde çok popüler oldu. İki tane paleti üst üste koyup üzerine uygun ölçülerde minder diktirebilirsiniz. Hem maliyet açısından sizi yormayacak hem de görsel olarak harika duracak. Ortaya küçük bir sehpayla balkon takımınız hazır. Tabii koltuğunuzun üzerini rengarenk yastıklarla donatmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Küçük aydınlatmalar

Aydınlatmayı ufak dokunuşlarla halledin. Akşamları loş bir balkonda kitap okumak, kahve içmek, hatta hiçbir şey yapmadan oturmak bile huzur verici olacak. Çam ağacına doladığımız ışıkların yalnızca beyaz ya da sarı ışık verenleri var. Onlardan mutlaka alın. Paletinizin ve sehpanızın ayaklarına dolayabilirsiniz. Büyük büyük top ışıklar da görsel olarak müthiş.

Saksı ve çiçek detayları

Amacımız balkonunuzun size dışarıdaymış gibi bir his vermesi olduğu için bolca yeşillik ve saksı olmalı. Özellikle toprak saksılar balkona çok yakışıyor. Saksıyla yapabileceğiniz bir diğer öneri ise, boşta duran büyük saksınızın ortasına şemsiyenizi koyup etrafını çimentoyla kaplayıp, kurumaya bırakın. Böylelikle şemsiye için ağırlık almanıza gerek kalmaz. Hem de dekoratif görünür.

Portatif masa ve sandalyeler

Palet için müsait alanınız yoksa portatif sandalye ve masalardan alın. Hatta balkon korkuluklarına takılan küçük masalarla hiç yer kaplamadan harika bir görsellik yaratabilirsiniz. Açılır, kapanır olmaları da büyük rahatlık. Balkonunuzun üzeri kapalıysa hasır minik bir kilim de koyarsanız masanın altına, bambaşka bir havaya bürünür.

Ahşap kaplama zemin

Zemin kaplamalar, balkonu gerçekten farklı bir boyuta taşıyor. Küçük balkonlar için az malzeme gideceğinden uygun fiyatlı olacaktır fakat büyük bir balkona yapmak epey masraflı. Yapay çimle de kaplayabilirsiniz ama bohem bir görünüm için ahşap kaplamanızı öneririm.

Haberin Devamı

Şezlongsuz olmaz

Bu yazı çoğunlukla evimizdeki şezlonglarda geçireceğiz. Balkonunuz yoksa bile üzülmeyin ve taşınabilir şezlonglardan mutlaka edinin. Nereye giderseniz gidin yanınızda götürün. Balkonlar için yine ahşap modelleri tavsiye ediyorum. Şık ve konforlu.

Son dokunuş aksesuar

“Balkon duvarlarını süslemek de neyin nesi?” demeyin hiç. Son dokunuşlar önemlidir. Duvarlara örme tabaklar ve rüya kapanı koyabilirsiniz. Dilerseniz duvara raf koyup raflara küçük kaktüsler dizebilirsiniz. Duvar renginizi de konseptinize uygun belirlerseniz, işte o balkonda bu yaz müthiş geçer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder