Can Kantar Ferdi kaza sigortası herkese lazım
HABERİ PAYLAŞ

Ferdi kaza sigortası herkese lazım

Günümüzde risklerin fazlalaştığını hepimiz görebiliyoruz. Ve bu risklere her geçen gün yenileri ekleniyor. Şimdi sigorta yaptırmanın pahalı olduğunu söylemeyeceğiniz bir sigorta poliçesini sizinle paylaşmak istedim. Teminat bedelini siz kendiniz seçebiliyorsunuz.

“Ben 10 bin TL’lik veya 100 bin TL’lik bir teminat istiyorum” diyebilirsiniz. Düşük teminatlı bir Ferdi Kaza Poliçesi için ödeyeceğiniz prim 50-100 TL. Bir yıl boyunca kazalar sonucu riskler oluştuğunda size poliçede belirtilen teminat tutarlarında ödeme yapılacak. Bu risklerin kaza ile oluşması gerekiyor. Yolda yürürken bir çukura düştünüz veya ayağınız burkuldu, kırıldı.

Haberin Devamı

Allah korusun başınıza bir şey düştü ve yaralandınız. İşte bu tür durumlarda yapılan tedavi masrafları poliçenizden karşılanıyor. Sigortanın genel şartlarında; “Bu poliçedeki ‘kaza’ tabirinden maksat ani ve harici bir hadisenin tesiri ile sigortalının iradesi dışında ölmesi veya cismani bir arızaya maruz kalmasıdır” diyor. Bir araçla veya ekstrem sporlar neticesinde yaşanılan kazalar bu kapsamda değil. Çünkü bu sporlarda risk önceden biliniyor.

Poliçede tedavi masrafı, vefat ve maluliyet tazminatları da var. Ama mesela kalp krizi ile gerçekleşen vefat bu poliçe kapsamına girmiyor. Suiistimale açık gibi görünse de tespit edildiğinde tazminat ödenmediği gibi hukuki bir süreç de başlatılıyor.

Sekiz şirketten ‘Ferdi Kaza Sigortası’ yaptırıp parmağını marangoz atölyesinde makineye kaptırdı diye sekiz şirketten tazminat almayı planlayan kişi, olayın araştırılıp gerçekliği tespit edildiğinde hem parmağından hem tazminattan olmuştu. Çok ucuz bir sigorta olması ve risklerin artması nedeniyle herkesin yaptırması gereken bir sigorta. En yakın acenteye uğrayarak daha geniş bilgi alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder