Banu Şen 'Kar görmüş İzmirli sevinci' ne güzeldir
HABERİ PAYLAŞ

'Kar görmüş İzmirli sevinci' ne güzeldir

Uzun zamandır sessizleşen çocuk sevincimiz dün lapa lapa yağan karla yeniden canlandı sanki... Türkiye’nin her yerinden beyaz örtü görüntüleri gelmeye başlayınca içimiz açıldı. Sokağa çıkma yasağına rağmen apartmanlarının önüne inip, neşeyle kartopu oynayan çocukların çığlıkları doldurdu sokakları. Bahçelerine kardan adam yapanlar, çatılardaki kar manzaralarını çekenlerle doldu her yer. Hele sosyal medyadaki görüntüler? Nasıl da özlemişiz bu manzarayı!

TUTACAK MI TUTMAYACAK MI?

Aslında İzmirliler olarak oldum olası etrafa yağan kardan ‘Biz de nasibimizi alacak mıyız’ diye düşünürüz hep. Gözümüz hep hava durumundadır böyle zamanlarda. Ne zaman bir yerlere kar yağsa, İzmirlilerin durumunu herkes bilir... Biz uzaktan iç çeke çeke bakarız. Birazcık nasiplensek, uçuşan minik taneleri görsek sokağa koşarız. “Tutacak mı tutmayacak mı” falları tutarız.

Haberin Devamı

Çoğu zaman yüksek kesimlere yağar da işte aşağılara inmez, inse de tutmaz o kar. Nadir görülmüştür Saat Kulesi’nin, Kordon’un, Konak Meydanı’nın bembeyaz olduğu. Fotoğrafları ise gerçekten tarihi önem taşır(!) Bozdağ, Sipil, Karagöl kışın hafta sonları ilk akla gelen yerlerdir. Biraz kartopu oynamak, kardan adam yapmak, beyaz örtüyle çevrili doğada yürümek kime iyi gelmez ki?

Bizim bu hallerimiz, dost sohbetlerinde, sosyal medyada oldum olası eğlence konusudur. “Kar gören İzmirli sevinci” diye bir deyimi bilmeyen var mı? Ya “Her yere kar yağar soğuğu İzmirli çeker”in ne demek olduğunu? Öyle bir soğuk iner ki şehre, bıçak gibi keser her yanı. Günün 24 saati canlı olan İzmir sokaklarında kimseyi bulamazsınız.

KIŞ GÜZEL OLSUN Kİ BAHARLA YAZ GÜZEL GEÇSİN

Neyse uzun lafın kısası... Türkiye’nin birçok yerine iki gündür kar yağıyor. İzmir’e de merkez dışında yağdı. Dikili, Aliağa, Bergama, Menemen, Kınık, Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Karaburun ve kentin yüksek yerleri beyaza büründü. Ekipler gece gündüz yolları açmak, tuzlamak için uğraştı. Çocuk sevinci kadar; karı bu kadar beklememizin elbet en önemli nedeni susuzluğa da çare olmasıydı.

Haberin Devamı

Yağmur suyunun yetemeyeceği kadar kuruyan topraklarımıza bereket getireceği gerçeğiydi. Daha çok yağsın kar, çok zarar vermeyecek kadar yağsın. Kışı kış gibi yaşayalım, baharı bahar gibi, yazı yaz gibi. Doğa Ana; yalancı baharlara, yazlara kanmasın. Meyve ağaçları erken çiçek açıp, sonrasında meyvelerinden olmasın. Kış güzel olsun ki bahar ve yaz mevsiminde güzellikleriyle gelsin... Kar görmüş masum İzmirli sevinciniz hiç eksik olmasın.

BİR KAP SU, BİR KAP YEMEK

Bu arada havalar bu kadar soğumuşken kuşları, kedileri, köpekleri unutmayalım. Bu canları susuz, yemsiz bırakmayalım. Kapımızın önüne, penceremizin dibine bir tas su bir kap yemek bırakmayı ihmal etmeyelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder