Josef olmasa...

Maça çıkan 11’lere bakıldığında Oğuzhan’ın sahada oluşu galibiyeti hedefleyen bir Beşiktaş’ı işaret ediyordu. Uzun bir sakatlık döneminden yeni çıkan Etebo gibi kesici bir orta sahanın varlığı ise Fatih Terim’in en azından ilk yarı için savunmada kalacağının işaretiydi. 

İlk yarının bitiş düdüğü çalındığında Terim’in planının tuttuğunu gördük. Soğuk hava ve bozulan zemin, yetenekli ayaklara pranga vurur genelde. Sergen Yalçın’ın da güvendiği dağlara kar yağdı, Oğuzhan maça ağırlığını koyamadı. Şartların zorladığı, tekmelerin havada uçuşmaya başladığı maçın ilk yarısında ayakta kalan isim ihtiyar delikanlı Atiba’ydı. Ama bir tek onun çabası, ortalama giden takımı ileri taşımaya yetmedi. Beşiktaş’ın tek net pozisyonunu ise Larin karşı karşıya pozisyonda üstten auta vurarak harcadı. 

Galatasaray ilk yarı oyunu kendi yarı alanında kabul etmişti. Hatlar birbirine yakın oynayınca, yardımlaşma artınca savunma da kolay oldu. Buna Luyindama- Marcao’nun diri futbolu eklenince fazla pozisyon verilmedi. Buna karşın Marcao’nun vurduğu, Atiba’nın çizgiden çıkardığı gol fırsatı da vardı. Ancak Belhanda ve Arda’nın lider olarak ön plana çıkamaması Galatasaray’ı hücumda etkisiz bıraktı. 

Tıkanan ve pozisyon üretemeyen takımlarda söz hocalara geçmişti. Yalçın ve Terim’in hamleleri kala süre için belirleyici olacaktı. Ancak 58. dakikada Diagne’ye çıkan kırmızı kart hesapları değiştirdi.  

İlk hamleyi sayısal üstünlüğü kazanan Yalçın yaptı. Oğuzhan ve Ghezzal’ı alıp Nkoudou ve Mensah’ı sahaya sürdü. Hemen ardından da Terim’in Belhanda- Donk ve Arda- Babel değişiklikleri geldi. İlk yarının sonunda Şener’in sakatlığı nedeniyle Linnes’i sahaya alan bu son değişiklikle Galatasaray beşli savunmaya geçerken Oğulcan- Babel’le kontratağa döndü. Bu hamlelerin nasıl sonuç vereceğini futbolcular belirleyecekti. Skoru değiştiren bir golcü değildi. Josef de Souza’nın golü tabelayı değiştirdi. Golden hemen sonra Terim, Etebo ve Oğulcan’ı çıkarıp Emre’leri sahaya sürdü. Son 10 dakikada oyun hızlandı. Galatasaray gol için yüklenirken Beşiktaş forveti geniş alan bulmaya başladı. Josef’in kilidi açmadı durağan maça renk getirmişti. Sergen Yalçın, yorulan Atiba ve Aboubakar’ın yerine Dorukhan ve Gökhan’ı da sahaya sürdü.  

Galatasaray son bölümde şansını denedi ama bir kişi eksik olmanın açığını gideremedi. Beşiktaş ise maç içinde üç kez oyun planını değiştiren ve son bölümde dengesini kaybeden Galatasaray karşısında N’Koudou ile 2-0’ı bularak liderliğini perçinledi. 

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum