Uygur Türkü tarihçi Mirzahid Kerimi hayatını kaybetti

Uygur Türkü tarihçi Mirzahid Kerimi hayatını kaybetti

Uygur tarihçi ve şair-yazar Mirzahid Kerimi, 82 yaşında, Çin'in toplama kamplarında 11 yıllık hapis cezasını çekerken hayatını kaybetti.

82 yaşındaki Uygur Türkü tarihçi ve şair-yazar Mirzahid Kerimi hayatını kaybetti.

Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmünün bir parçası olan toplama kamplarında 11 yıllık hapis cezasını çeken Kerimi, "Sandıkdaki Bebe" ve "Yusuf Has Hacip" isimli eserleriyle tanınıyordu.

"TÜRKİSTAN'IN ACI KAYBI"

Türkistanlılar Dayanışma Derneği (TÜRKİSTANDER) Başkanı Burhan Kavuncu, Kerimi'nin hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Kavuncu, Kerimi'nin ölümünü "Türkistan'ın acı kaybı" olarak yorumladı. 

"CAMİAMIZA SABIRLAR DİLİYORUM"

Doğu Türkistan ile ilgili Twitter'dan haberler paylaşan "Uygur Haber" hesabı da Kerimi'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Uygur Şair, Tarihçi ve yazar Mirzahid Kerimi Çin'in Toplama Kamplarında şehid olmuştur. Kerimi 11 yıllık Hapis cezası almıştı. Kendisine Allah'dan rahmet, camiamıza sabırlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN