Son dakika! Brezilya'da Kovid-19 ölümleri yine binin üzerinde

Son dakika! Brezilya'da Kovid-19 ölümleri yine binin üzerinde

Son dakika haberi... Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da bin 26, Meksika'da 625 kişi öldü. Böylece Brezilya'da Kovid-19 kaynaklı can kaybı 35 bin 47'ye yükseldi. Koronavirüs (corona virüs) salgınında Latin Amerika'nın merkez üssü haline gelen, rekor üstüne rekor kıran Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro ise halkın Brezilya'da olup bitenle ilgili ülke dışından görüş almaya ihtiyacı olmadığını söyledi.

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da 1026, Meksika'da 625 kişi hayatını kaybetti.

Brezilya Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte bin 26 artarak 35 bin 47'ye yükseldi.

Ülkedeki vaka sayısı da 31 bin 65 artışla 646 bin 6'ya ulaştı.

'DSÖ'DEN ÇEKİLEBİLİRİZ' SİNYALİ

Bu arada Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) 'ideolojik taraf' olmakla suçladı ve ülkesinin bu organizasyondan çekilebileceğini duyurdu.

Bolsonaro, halkın Brezilya'da olup bitenle ilgili ülke dışından görüş almaya ihtiyacı olmadığını belirterek "ABD, DSÖ'den çekildi, biz de üzerinde çalışıyoruz. Ya DSÖ ideolojik taraf olmadan çalışır ya da biz de bu organizasyondan çekiliriz" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dünyada ABD'den sonra en çok vakanın görüldüğü Brezilya, Latin Amerika'da salgınının merkez üssü haline gelmesine rağmen koronavirüsü 'küçük bir grip' olarak niteleyen Bolsonaro, salgına karşı yeterli önlem almadığı için eleştirilmiş ve salgın nedeniyle zor günler geçiren ülkede bir ayda 2 sağlık bakanı değişmişti.

MEKSİKA'DA ÖLÜ SAYISI 13 BİNİ GEÇTİ

Meksika Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre de ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte 625 artarak 13 bin 170'e yükseldi.

Ülkede Kovid-19 vakası sayısı da 4 bin 346 artışla 110 bin 26'ya ulaştı.

Meksika'da 27 Mayıs'ta Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin günlük sayısı ilk kez 500'ü aşmıştı. Ülkede ilk Kovid-19 vakası 28 Şubat'ta saptanmış, virüse bağlı ilk ölüm ise 19 Mart'ta gerçekleşmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN