BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99
HABER /  MEDYA

Muharrem İnce'nin 'elinde Maraş'ın Çorum'un kanı bulunan kişi' sözleriyle kastettiği CHP'li belli oldu

Muharrem İnce'nin CHP parti politikasını eleştirdiği dünkü konuşmasında "Elinde Maraş'ın, Çorum'un kanı bulunan kişi" sözleriyle kastettiği ismin Yaşar Okuyan olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Muharrem İnce, dün bir basın toplantısı düzenleyerek hem yeni başlattığı "Bin günde memleket" hareketini duyurdu hem de parti yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

İnce, konuşmasının sonlarına doğru da "Maraş'ın, Çorum'un kanı bulunan şimdi CHP'li gibi davrananlara dikkat et. Oralarda geziyor. Asıl sarayın adamı odur. Her yeri karıştırmak için mükemmel özellikleri vardır" ifadeleriyle bir ismi hedef almıştı.

Bu sözler sonrası herkesin merak ettiği ismin kim olduğunu Hürriyet yazarı Nedim Şener, köşe yazısında açıkladı. Hürriyet'ten Nedim Şener, bununla ilgili şunları yazdı:

"Her yeri karıştırmak için mükemmel özellikleri vardır"

"Muharrem İnce'nin açıklamalarında, 'CHP'nin evlatları' ile 'CHP görünümlü olanlar' vurgusu dikkatimi çekti. Hatta konuşmasının sonunda ağır bir cümle sarf etti. Kendisine sosyal medyadan hareket eden CHP İl Yönetimi'nden bir isme hitap ederken şunu söyledi 'İzmir'de bir genç kardeşim hakaret etmiş bana. Onun gözlerinden öperim. Yanlış yapmış, kızgın falan değilim ama dikkat et her bahar bir parti değiştirip elinde Maraş'ın, Çorum'un kanı bulunan şimdi CHP'li gibi davrananlara dikkat et. Oralarda geziyor. Asıl sarayın adamı odur. Her yeri karıştırmak için mükemmel özellikleri vardır.'

Girmediği parti kalmadı

Biraz araştırınca Muharrem İnce'nin kastettiği o ismin eski bakanlardan Yaşar Okuyan olduğunu öğrendim. ANAP, MHP, Demokrat Türkiye Partisi, Hürriyet ve Değişim Partisi, HYP, Vatan Partisi ve son olarak CHP'ye geçen Okuyan, Muharrem İnce'ye ağır hakaretler etmiş, 'CHP'ye ihanet etmekle' suçlamıştı."

Bir dönem Türkeş'in en yakınındaki isimlerdendi

Siyasete MHP'de başlayan, Türkeş'in sağ kolu olarak nitelenen ve ANAP'ın kurucuları arasında yer alan Yaşar Okuyan, 2019 şubat ayında CHP'ye katılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Grup Toplantısı'ndaki konuşması öncesi Yaşar Okuyan'a parti rozetini takmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
'Burası kurtlar sofrası' deyip MasterChef Türkiye yarışmasını bıraktı gitti
Foto Galeri 'Burası kurtlar sofrası' deyip MasterChef Türkiye yarışmasını bıraktı gitti Galeriye Gözat