BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 56 gündür sessiz neden konuşmuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki taciz ve tecavüz olaylarına ilişkin Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "CHP'nin başındaki zat, partisindeki taciz ve tecavüz olaylarına tam 56 gündür sessiz. Neden konuşmuyor." dedi.

Abone ol

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Manisa, Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Muş il kongrelerine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan'ın gündeminde CHP teşkilatlarında yaşanan tecavüz ve taciz vakaları vardı. Erdoğan, CHP'yi çalkalayan olaylara ilişkin 56 gündür sessiz kalmasını eleştirdi. 

"Tecavüzesusma" sayfasında Kılıçdaroğlu'nun sessizliği sayaç ile gösterildi

Öte yandan internette "tecavüzesusma" başlıklı sayfa açıldı.  Kılıçdaroğlu'nun sessizliği sayaç ile gösterildi. CHP'deki tecavüz olaylarının anlatıldığı sayfada, konuya ilişkin bazı partili isimlerin açıklamalarına yer verilirken Kılıçdaroğlu'nun sessizliğine dikkat çekildi.

Erdoğan, konuşmasında, "AK Parti, milletin kurduğu bugüne kadar da milletin getirdiği bir partidir." diyerek, "AK Parti hiçbir zaman sadece seçimden seçime millete giden, insanların kapısın çalan bir parti olmadı." şeklinde konuştu.

"Biz yılın 365 gününü, günün 24 saatini milletimizin hizmetine adayan bir partiyiz." ifadesini kullanan Erdoğan, "Biz şartlar ne olursa olsun milli iradeye bağlılığımızı sürdüren bir kadroyuz." dedi.

Erdoğan, "İnşallah şubat ayı sonuna kadar tüm il kongrelerimizi bitirerek, 7. Olağan Büyük Kongremiz öncesi hazırlıklarımızı tamamlamayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

"Milletimize her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanların katbekat üstünde hizmetler götürerek bu mücadeleyi yürüttük." diyen Erdoğan, "Ülkemizin bugünkü fiziki çehresinin sembolü olan eserlerin önemli bir bölümünü biz inşa ettik." şeklinde konuştu.

"Ekonomide güçlü bir yükseliş için gereken reformları yürütüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin her bir ferdine daima yanında olduğumuzu gösterecek pek çok programı hayata geçirdik." dedi.

Erdoğan, "Ekonomide güçlü bir yükseliş için gereken reformları yürütüyor, geliştirdiğimiz politikaları kararlılıkla uyguluyoruz." ifadesini kullandı.

"Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden ticarete her alanda bu yeni sürece uygun atılımlar içerisindeyiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin potansiyelini yatırım, üretim, büyüme, istihdam ve ihracat odaklı bir yaklaşımla harekete geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasi üzerinden eleştiri yönetenler, kuyrukları sıkıştığında demokrasi adına en utanç verici pratiklere imza atmaktan çekinmiyorlar. Çünkü bunlar için demokrasi kendi çıkarlarına hizmet ettiği sürece yücedir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye'nin bölgesel ve küresel gücü yükseldikçe, ülkemize yönelik saldırıların da arttığı bir gerçektir." dedi.

"Hasılatı toplama vakti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi mücadelenin en zorlu kısımlarını geride bıraktık, bundan sonra ektiğimiz tohumların hasılatını toplama vaktidir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin geleceği için vizyonu, hedefleri, projesi olan tek parti biziz. Diğerleri 18 yılın sonunda bizim yaptıklarımızı tartışmanın ötesinde yeni bir şeyi söylemenin hala çok uzağındalar." ifadelerini kullandı.

"2023 seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacak"

"Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var. Elbette her seçim önemlidir ve ülkenin sonraki adımları bakımından kritik öneme sahiptir." diyen Erdoğan, "2023 seçimleri, ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Artık bölgemizde tabii kaynakların kolayca yağmalanması için rahatça iç savaşlar çıkartılamıyor, terör olayları körüklenemiyor." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 'CHP'deki taciz ve tecavüz' sessizliğine tepki

Son 18 yılda Türkiye'nin kalkınması yolunda büyük mücadeleler sonucunda elde edilen kazanımlara göz dikenlerin pervasızlıklarının arttığına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Kendi partilerinin bünyesini örümcek ağı gibi saran taciz, tecavüz, hırsızlığın üzerini öreterek güçlerini korumak isteyenleri milletimiz çok iyi görüyor. CHP'nin başındaki zat 56 gündür sessiz. Niye konuşmuyor? Neden bunlarla ilgili işlem yapmıyor? Biz bu saldırıların önünü milletimize doğruları anlatarak kesmezsen işin nereye varacağını göremeyiz. Karşımızdakiler milletimize sürekli yalan, iftira ve çarpıtmalarla giderken biz parti binalarında oturursak o mermer delinir."

"Her konuda söyleyecek çok sözümüz var"

Erdoğan, bu saldırıların önünü millete doğruları anlatarak sahada kesmemeleri halinde sonuçta işin nereye varacağını bilemeyeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Unutmayınız mermeri delen su, özellikle o damlaların gücü değil sürekliliğidir. Karşımızdakiler, milletimize sürekli yalan, iftira ve çarpıtmalarla giderken biz parti binalarında oturur, sadece kendi işimize gücümüze bakarsak o mermer delinir. Halbuki bizim milletimizle paylaşacak çok şeyimiz bulunuyor. Sadece temel hizmet alanlarında yaptıklarımızı teker teker anlatmaya kalksak günler, haftalar, aylar yetmez. Bunun yanında dış politikadan terörle mücadeleye ülkemizin uluslararası alandaki hak ve menfaatlerini korumaktan sınırlarımızın güvenliğini sağlamaya kadar her konuda söyleyecek çok sözümüz var."

Ülke ve milletin geleceği için vizyonu, hedefleri ve projeleri olan tek parti olduklarını vurgulayan Erdoğan, diğerlerinin 18 yılın sonunda yaptıkları işleri tartışmanın ötesinde yeni bir şey söylemenin hala çok uzağında olduğunu söyledi.

"Biz hep yüzü geleceğe dönük bir parti olduk"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gönül seferberliği anlayışıyla millete kendilerini ne kadar yakından anlatır, yalanları ortaya koyar ve gelecek vizyonlarını paylaşırsa ülkeye ve şehirlerine o derece büyük hizmet etmiş olacaklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte özellikle göstereceğiniz gayret, sarf edeceğiniz emek, yapacağınız fedakarlık için her birinize şimdiden şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yol arkadaşlarımızdan dar-ı bekaya irtihal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Kendini bu büyük ailenin, bu büyük davanın bir ferdi olarak hisseden herkese gönlümüz de kapımız da partimizin tüm kademeleri de sonuna kadar açıktır, açık kalacaktır. Biz hep yüzü geleceğe dönük bir parti olduk, bu şekilde de hareket etmeyi sürdüreceğiz. Bugünkü kongrelerimizde görev alacak olan arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, Rabbimden başarılar temenni ediyorum. Mevla yolumuzu, bahtımızı açık eylesin. Bu duygularla il kongrelerimizin tekrar hayırlı olmasını diliyor, göreve gelecek arkadaşlarımı tebrik ediyorum."

Erdoğan, konuşmasının sonunda il başkanlarının isimlerini söyleyerek selamlama için ayağa kalkmasını istedi. İl başkanları da tek tek ayağa kalkarak kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Daha sonra tekrar söz alan Erdoğan, bugün itibarıyla bu coşku dolu, heyecan dolu kongreleri noktalamanın gayreti içerisinde olacaklarını belirterek, genel merkezden bu illere gidenlere teşekkür etti.