69 yıldır bu makinenin içinde yaşıyor! Sıra dışı bir hayat hikayesi...

Güncelleme Tarihi:

69 yıldır bu makinenin içinde yaşıyor Sıra dışı bir hayat hikayesi...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2021 14:15

Henüz beş yaşındayken yaşadığı çocuk felci sebebiyle 69 yıldır "çelik ciğere" mahkum olarak yaşamını devam ettiren Paul Alexander ne olursa olsun yaşadıklarına rağmen yılmadı. 74 yaşında olan Paul boyundan aşağısının tamamen felçli olmasına rağmen bir çok başarıyı yakalamayı başardı. İşte Paul'un sahip olduğu sıra dışı hayat hikayesi..

Haberin Devamı

ABD’de ortaya çıkan son çocuk felci salgını sırasında hastalığa yakalanan Paul Alexander’ın neredeyse tüm hayatını 'çelik ciğer' olarak da adlandırılan bir makinenin içinde geçirdi.

Bu hava geçirmez cihaz, hastanın boyun çevresini sıkarak ciğerlerine oksijen çekmesine yetecek kadar bir vakum oluşmasını sağlıyor.

CİHAZSIZ NEFES ALAMIYOR

Cihaz düzgün çalışmadığında yaşlı adamın nefes alması imkansız hale geliyor. Alexander, çelik ciğer içerisinde yaşadıklarını, video paylaşım sitesi Youtube’a yüklediği videolarda anlatıyor.

Çocuk felci hastalığı, 1979’da geliştirilen aşı sayesinde ortadan kaldırılmıştı. Alexander, günümüzde hastalık yüzünden felç geçiren ve hayatta kalmak için çelik ciğere muhtaç olan bir avuç insandan biri.

69 yıldır bu makinenin içinde yaşıyor Sıra dışı bir hayat hikayesi...

Haberin Devamı

Alexander, ekipman üreticilerinin ve sigorta firmalarının 2015’te bakım kapsamından çıkarttıkları çelik ciğerinin çalışır durumda kalması için otomobil tamircilerine güveniyor.

Yaşadığı tüm bu zorluklara rağmen Alexander üniversiteye gitti ve bir avukat oldu. İnsanların kendisini gördüğünde dehşete düştüklerini belirten Alexander ağızıyla kalem tutarak kitap yazıyor.

Katıldığı bir YouTube videosunda karşılaştığı zorluklara değinen Alexander şu ifadeleri kullandı;

'Hikayem geçmişinizin ve hatta engelliliğinizin neden geleceğinizi tanımlamak zorunda olmadığının bir örneğidir.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!