Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji WhatsApp mesaj iletmeyi sınırladı - haberler - Teknoloji Haberleri

        Koronavirüs salgınıyla beraber yanlış bilgilerde hızla yayılıyor. Yanlış bilgilerin tek bir el hareketiyle büyükkitlelere ulaşabildiği mesajlaşma uygulaması WhatsApp artan şikayetler üzerine mesaj iletimini tek bir konuşmayla sınırladı.

        WhatsApp'ın resmi blogundan açıklanan karara göre bir mesaj en fazla 1 konuşmaya iletilebilecek (forward edilecek). Söz konusu açıklamada tüm iletilen mesajların 'kötü amaçlı' olmadığı belirtilerek "Birçok kullanıcımızın faydalı bilgilerin yanı sıra eğlenceli videoları, İnternet içeriklerini, anlamlı buldukları fikirleri ve dilekleri ilettiklerini biliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda insanlar sağlık çalışanlarını desteklemek amacıyla WhatsApp’ı kullanarak toplu etkinlikler düzenlediler. Ancak, kullanıcılarımızın bunaltıcı buldukları ve yanlış bilgilerin daha hızlı yayılmasına yol açan mesajların iletilme sayılarında ciddi bir artış gözlemledik. WhatsApp’ın kişisel sohbetlere yönelik bir platform olarak kalabilmesi için bu tür mesajların yayılmasını yavaşlatmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri yer aldı.

        REKLAM

        20 BAKANLIKLA İŞBİRLİĞİ

        Dünya genelinde 2 milyar kullanıcısıbulunan WhatsAppbunun yanında koronavirüs salgını başladığından bu yana Dünya Sağlık Örgütü ve dünya genelinde 20 sağlık bakanlığıyla işbirliklerine gittiklerini ve kurumların uygulamaları üzerinden gerekli bilgileri kullanıcılara ulaştırdığı bilgisini verdi.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ