Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe MUTLU MESUT! Son dakika: Mesut Özil transferi tüm dünyada ses getirdi! - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'de "rüya" sonunda gerçek oldu ve sarı-lacivertliler, Arsenal'le sözleşmesini fesheden Mesut Özil'i resmi imza için İstanbul'a getirdi.

        2

        İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal ile sözleşmesini fesheden 32 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe ile sözleşme imzalamak üzere, kendisini Londra'dan almaya giden uçakla saat 22.13'te hareket etti. Mesut Özil ve ailesini taşıyan özel uçak saat 01.05'te İstanbul'a indi.

        3

        Eşi Amine Gülşe ve kızı Eda Özil ile Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne gelen yıldız oyuncuyu, sarı-lacivertli takımın sportif direktörü Emre Belözoğlu ve kulüp yetkilileri karşıladı. Mesut Özil ve ailesi, kendilerini karşılamaya gelenlerle kısa süre sohbet ettikten sonra havalimanından ayrıldı.

        4

        KARANTİNAYA GİRECEK Mİ?

        Koronavirüs tedbirleri kapsamında Londra'da son 4 günü karantinada geçiren deneyimli oyuncu, İngiltere'de iki kez Kovid-19 testi yaptırdı ve ikisinin de sonucu negatif çıktı.

        5

        Sağlık Bakanlığı'nın prosedürleri gereği toplam 10 gün karantinada kalması gereken Mesut Özil ve ailesi, İstanbul'da karantinaya devam edecek.

        6

        Özil Ailesi, 6 gün daha izole bir şekilde sürecin sona ermesini bekleyecek. Yıldız oyuncunun karantina sürecini tamamladıktan sonra sağlık kontrolünden geçmesi ve ardından sözleşme imzalaması bekleniyor.

        7

        İLK SÖZLERİ

        Mesut Özil, terminalde kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bana destek veren herkesten Allah razı olsun. İnşallah sahada bunun karşılığını veririm. Çok heyecanlıyım. Ben her zaman Fenerbahçeliydim.

        8

        İnşallah takım arkadaşlarımla başarılı olacağız. İnşallah her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı. Tecrübeli futbolcunun eşi Amine Gülşe de Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi."

        9

        BELÖZOĞLU DA KONUŞTU

        Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu ise şöyle konuştu: Mesut için Fenerbahçe için hayırlı bir süreç olur umarım. Ailesi ve kendisi evlerine, memleketlerine hoş geldiler.

        10

        Çok şey var Mesut için öncelikle. Koskoca Fenerbahçe camiasının düşüncesi ortak. Mesut'un hayali, Fenerbahçelilerin hayali gerçek oluyor.

        11

        Nice kupalar kazanacağımız seneler geçireceğiz birlikte. Mesut, dünya ve ülke futbolunun en büyük isimlerinden biri. Taraftarlar müsterih olsun. İyi bir takımımız var. Mesut ile birlikte çok daha güçlü olacağız."

        12

        HAVADA REKOR TAKİP

        Sarı-lacivertli taraftarlar, Özil ve ailesini getiren uçağın rotasını internetten takip etti. Uçakları uydu üzerinden gösteren uygulamadan anlık takipler bir ara 112 bin kişiye çıktı. Bu sayı şu ana kadar merakla takip edilen uçaklar için bir rekor olarak not düşüldü.

        13

        FORMA NUMARASI: 67

        Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına varan dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil, sosyal medya hesabından '67' paylaşımı yaptı. Özil, memleketi Zonguldak'ın plakası olan '67' numarayla adeta sarı-lacivertlilerde giyeceği forma numarası konusunda da mesaj verdi.

        14

        TWEETİNE REKOR BEĞENİ

        Fenerbahçe'nin Mesut Özil'i çağrıştıran paylaşımı, Türkiye'de Twitter tarihinin en çok etkileşim alan tweeti oldu.

        15

        RONALDO'YU GEÇTİ!

        Mesut Özil, F.Bahçe'nin sosyal medya hesabındaki "Gel gündüzle gece olalım" sözlerini alıntılayarak attığı tweet ile rekorları altüst etti. Ronaldo, Juventus'a transferi öncesinde yaptığı paylaşım ile 142 bin retweet alırken Mesut ise kısa sürede 157 bine ulaştı.

        16

        İBRAHİM KALIN'DAN HOŞ GELDİN PAYLAŞIMI

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Twitter hesabından Mesut Özil'i etiketleyerek "Evine, yurduna hoş geldin sevgili Mesut Özil" ifadelerini kullandı.

        17

        DÜNYA YILDIZLARINDAN DESTEK!

        Fenerbahçe'nin transfer görüşmelerine başlandığını duyurduğu Mesut Özil, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

        18

        Real Madrid'de forma giyen Karim Benzema, eski takım arkadaşı Mesut'un İstanbul'a gelen uçaktan paylaştığı fotoğrafa yorum yaparak, "Haydi kardeşim" ifadesini kullandı.

        19

        Arsenal'ın forveti Alexandre Lacazette'in yanı sıra eski kalecisi David Ospina ile Chelseali Antonio Rüdiger de Mesut'a destek veren isimler oldu.

        20

        Öte yandan, FIFA'nın resmi Twitter hesabı, Mesut'un Fenerbahçe'nin açıklamasını paylaştığı mesajını "retweet" etti.

        21

        Rusya Premier Lig ekiplerinden Spartak Moskvoa'nın Twitter hesabından da Mesut Özil paylaşımı geldi. Sorulan soru alıntılandı ve "Kuşağımızın en önemli futbolcularından biri, harika taraftarı olan büyük bir kulübe transfer oluyor. Onu izlemek heyecan verici olacaktır" ifadelerine yer verildi.

        22

        DIŞ BASINDA YANKI UYANDIRDI

        Fenerbahçe'nin yıldız oyuncu Mesut Özil ile transfer görüşmelerine başladığını duyurması, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

        23

        İngiliz basınından BBC Sport, "Mesut Özil, Fenerbahçe'ye transfer olmak üzere" başlığıyla verdiği haberde, 32 yaşındaki oyuncunun sağlık kontrolünden geçmesinin ardından sarı-lacivertli kulüple sözleşme imzalayacağını belirtti.

        24

        Arsenal'in, Mesut Özil'i 2013 yılında Real Madrid'den 42,4 milyon sterlin bonservis bedeli karşılığında satın aldığı hatırlatılan haberde, şu ifadelere yer verildi:

        25

        "Mesut, takım arkadaşlarıyla vedalaşarak İstanbul'a gitti. Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Özil'i son olarak geçen yıl mart ayında West Ham United'ı 1-0 yendikleri maçta oynatmıştı."

        26

        "Mesut Özil, Fenerbahçe'ye transfer olacağı için çok mutlu" manşetiyle haberi okuyucularına duyuran Paris merkezli Eurosport ise şunları yazdı:

        27

        "Özil'in yaklaşık 8 yıllık Arsenal kariyeri, bu transferle sona erecek. Formda olduğu zamanlar Premier Lig'in en iyi oyuncuları arasında yer alan Özil, forma giydiği son maçlardaki performansıyla bu durumdan kuşku duyulmasına yol açmıştı.

        28

        Hızının yavaşlaması gerekçesiyle kadroya uzun süredir alınmayan Özil'in ayrılışı, taraftarı ikiye böldü. Bazıları, son derece yaratıcı bir orta saha oyuncusunun takımdan ayrılmasının hata olduğunu düşünürken, diğerleri ise Mikel Arteta'nın onun hakkındaki düşüncelerini doğru buluyor."

        29

        ABD basınından USA Today ise Mesut Özil'e ABD takımlarından teklif geldiğini belirterek, "D.C. United'dan iyi bir teklif almasına rağmen Mesut Özil, taraftarı olduğu Fenerbahçe'yi tercih etti." ifadelerini kullandı.

        30

        Forbes dergisinde Graham Ruthven, kaleme aldığı yazıda şunları kaydetti:

        31

        "Mesut Özil, Arsenal tarihinin sadece finansal olarak değil, her yönden en önemli transferiydi. Arsenal'in eski teknik direktörü Arsene Wenger'in kadroya kattığı Özil, doğru taktikte kullanılsa takımda Rönesans dönemi etkisi yapabilirdi.

        32

        Kuzey Londra ekibi, modern zamanların en iyi oyun kurucularından birisini değerlendiremedi."

        33

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ