Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları ÖZEL| İstanbul'a 1000 yataklı iki korona hastanesi yapılıyor - Haberler

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, kapatılan Atatürk Havalimanı ile Sancaktepe'de koronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere hastaneyapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği bölgeler havadan görüntülendi.

         Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye hastane yapılacak
        Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye hastane yapılacak Haberi Görüntüle

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.Erdoğan, "Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanını, ki 1000 hastanelik şu anda plan proje çalışması devam ediyor aynı şekilde Sancaktepe'de bir katlık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz ve tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

        REKLAM

        ATATÜRK HAVALİMANI

        İstanbul Havalimanı'nın açılmasının ardından uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı havadan görüntülendi. Toplam 11 milyon 650 bin metrekare alana sahip olan Atatürk Havalimanı'na 1000 yataklı koronavirüs hastanesi inşası için çalışmalar sürüyor.

        SANCAKTEPE'YE DE HASTANE

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra Sancaktepe'ye de bir hastane inşa edileceğini açıkladı. Sancaktepe'deki salgın hastanesinin yeri, kapatılan Sancaktepe Askeri Havalimanı'nın bulunduğu bölge olduğu öğrenildi. Askeri havalimanının kaldırılmasının ardından Türkiye'nin en büyük şehir hastanelerinden birisinin kurulması da planlanıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ