Haberler

Koronavirüs kan gruplarını farklı etkiliyor! Bilim insanları en çok etkilenen grubu tespit etti

Güncelleme:

Dünya genelinde koronavirüse (Kovid-19) yakalanan kişi sayısı 7 milyonu geçerken can kaybı da 400 bini aşmış durumda. Hastalığın tedavisi ve önlenmesi üzerine faaliyetler son hızla devam ederken koronavirüs'ün karakteristiği üzerine araştırmalarda çok farklı katmanlarda ilerliyor.

Euronews'in haberine göre, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 120'den fazla araştırmacının yürüttüğü bir çalışma kan grubunun Kovid-19 hastalığına yakalanma ihtimalini etkileyebileceğini ortaya koydu.

A GRUBU YÜZDE 45 DAHA RİSKLİ

MedRvix sitesinde yayınlanan fakat henüz hakem incelemesinden geçmeyen makaleye göre İspanya ve İtalya'dan 1610 hasta ve 2205 kişilik kontrol grubu ile yapılan çalışmada A pozitif kan grubuna sahip hastaların solunum yolu rahatsızlığı yaşama ihtimalinin yüzde 45 daha fazla ve 0 grubu hastaların ise yüzde 35 daha az riski olduğu tespit edildi.

Kan grubunun SARS hastalığına yakalanma oranında etkili olduğunun tespit edilmiş olduğunu ilk klinik raporların da Kovid-19'da böyle bir durum olduğuna işaret ettiğini belirten araştırmacıları kendi sonuçlarının da bu tahminlere paralellik arz ettiğini vurguladı.

HASTALARIN ÇOĞU BELİRTİ GÖSTERMİYOR

Yüz otuz binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Avrupa'da en fazla etkilenen ülkeler İngiltere, İtalya ve İspanya olurken koronavirüs tespit edilen hastaların büyük bir kısmının belirtileri ya çok hafif gösterdiği ya da hiç göstermediği tespit edildi.

Ölüm oranı solunum yollarıyla ilgili akut rahatsızlıkları olanlar arasında yüksek olurken sebebi bilinmeyen bir çok nedenden dolayı ölüm hadiseleri yaşandığı aktarılan makalede hastalığın ağır seyrettiği hastalarda kronik kap rahatsızlıkları, obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi başka sorunlar olduğu vurgulandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bu gözlemlerin Kovid-19 hastalığının patolojisi ile ilgİli hipotetik bulgular olduğunu vurgulayan Oslo Üniversite Hastanesi'nden Tom Karlsen ve İspanya, İtalya ve Almanya'daki araştırmacılardan oluşan ekibi bunu incelemek için genetik araştırma yaptıklarını belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Euronews İspanya İtalya Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

Elma dersem çık armut dersem çıkma:

Bu saatten sonra hiçbir bilimsel açıklamayı bile ciddiye almıyorum.

28
1
yanıtYanıtla
İzzet:

Önce savaş sonra açlık Yada mülteci ölümü üçünden birini seçin yahudi dünyayı böyle öldürerek idare ediyor

19
3
yanıtYanıtla
orjinal insan kanı 0 grubu diğerleri çakma:

inanmayan açıp okusun gardaşım bizide yormayın ha

9
8
yanıtYanıtla
Evde fazla gerildik rahatlama zamanı geldi:

Bu hafta sonu gördük ki korona yı ciddiye alan bile yokmuş. On gün sonra vaka sayısı artmazsa o zaman evde kalıp ömürden geçen zamana yazık edilmiş deriz. . . .

14
3
yanıtYanıtla
ömer turan:

bir seyi de tedavi edin. binlerce doktor bir grrbi tedavi edememdi.

11
5
yanıtYanıtla
Demekki:

Bilim dedikleri şey tamamen uyduruk

yanıt4
yanıt4
İlda:

Hayat gittikçe yaşanmaz bir hal aldı Gün geçmiyor ki bir salgın hastalık vakası rastlanmasın

13
3
yanıtYanıtla
Eyytt:

Biz hızlı normale geçtik bundan sonra korona düşünsün??????

15
0
yanıtYanıtla
Kafkas karslı:

Korona vürüs sanki bitti gibi hareket ediyor insanlar hiç kimse dikkat etmiyor sosyal mesafe yok Allah yardım etsin ikinci dalga olursa çok kötü olur kardeş tasfiyesi herşeye uyun yoksa bizim açımızdan iyi olmaz diye düşünüyorum.

12
0
yanıtYanıtla
Ali:

Bağışıklık sistemi bu işi İnşaallah halledecektir. Çünkü virüsler binlerce yıldır vardırlar, Var olmaya devam edeceklerdir. Seksen yaşında rahmet eden insan muhakkakki ya kalpten ya böbrekten ya karaciğerden, , beyinden, bir yerden elbetteki gidecektir.

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title