Haberler

242 bin dönümlük tarım arazisi alan Bill Gates ABD'nin toprak ağası oldu

Güncelleme:

Dünyanın en zengin dördüncü kişisi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ABD'nin bir çok eyaletinden 242 bin dönümlük (yaklaşık 979 bin kilometrekare) tarım arazisini satın aldı. Gates, bu girişimiyle ABD'nin en büyük özel tarım arazisi sahibi kişisi oldu. Amerikan medyası, Gates'in Florida ve Washington gibi yerlerde tarım arazisi satın aldığına dair çıkan haberlerin ardından bu kez de Gates'in 18 eyaleti kapsayan devasa bir tarım arazisi portföyü oluşturduğunu aktardı.

SERVETLERİ KORONAVİRÜSTE KATLANDI

ABD'li Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zenginleri koronavirüsün (Kovid-19) gölgesinde geçen 2020'de de servetlerine servet kattı. 2021'in ilk gününde güncellenen listeye göre Kovid-19 salgınına rağmen 2020'de milyarderler listesine girenlerin servetlerindeki toplam artış yüzde 31'i buldu. Bu artışın, 8 yıldır yayımlanan endeksin tarihindeki en yüksek artış olduğu kaydedildi.

132 MİLYAR DOLARLIK SERVETLE İLK ÜÇTE

İlk 5 ismin 100 milyar dolardan fazla servete sahip olduğu listede Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 190, Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk 170, Microsoft'un kurucusu Bill Gates 132, Fransız iş insanı Bernard Arnault 114 ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ise 104 milyar dolarlık servete sahip gözüküyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Bill Gates Microsoft Haberler

Bakmadan Geçme

Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

HAKAN ARSLANOĞLU:

İsterse yaşadığı bu dünyada 3 milyon 242 bin dönümlük arazi satın alsın, yaşadıklarının karşılığı cennet yüzü görüp acaba cennetten bir karış toprak alabilecek mi? Büyük mahkeme günü tüm insanlar görecek. .

3
0
yanıtYanıtla
bilirkişi:

yine de ölüm var. . .

2
0
yanıtYanıtla
.....:

Insanlari mutanta cevirecek bitkiler eker .Allahim kurtar bizi

1
1
yanıtYanıtla
Haci Dayi:

O ney gezdirdigin beyinmi?

yanıt0
yanıt1
Iroas/ Türkos:

Erovizyon şarkı yarışması 2019 , israil de yapılan . Madonna ne söylemiş orda . herkes bizimle geleceğe gelemez. yuzleri maskeli dansçılar . . . . . buda küreselci . azcık uyan . toprakları asla satma , sattırma .

2
0
yanıtYanıtla
KIM BiLiR:

HANGI YIYECEKLERI TEST EDECEK, AMERIKADAKILER ZATEN NORMAL YIYECEK YEMIYORLAR COGU GENETIGIYLE OYNANMIS YETISTIRILMIS URUNLER. . .

1
0
yanıtYanıtla
Vatandas:

10 000 gunluk omru kaldiysa , nerede, ne zaman yiyip bitirecek bu serveti ? Bir insanin gunluk gideri ne kadardir ? Bu kadar servet, dunyanin geri kalan Diger garibanlarin parasi mi acaba ? Bu esitsizligi normal gorenlerin vay haline..

1
0
yanıtYanıtla
Yurdum İnsanı:

242 bin dönümlük (yaklaşık 979 bin kilometrekare) YANLIŞ. Doğrusu Bin dönüm bir kilometre karedir. , 242 bin dönüm 242 kilometre karedir. Nereden çıkardınız 979 bini.

1
0
yanıtYanıtla
sos:

saddam gittikaddafi gittisanada sıra gelecek bili biliiiiii

1
0
yanıtYanıtla
işçisiz:

göremiyorsunuz değil mi dünyanın en zengin adamları bile yakında gıdayı parasıyla alamayacağının farkında siz daha işçilik yapmak için köyünüzdekileri satın taşının şehre

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title