Erdoğan'ın sözlerinin perde arkası ortaya çıktı! Bazı maddeler değişiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili "Tercüme metinler yerine artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor" sözlerinin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Sözleşmeyle ilgili iki ayrı yol haritası gündemde. Buna göre, sözleşmedeki tartışmalı maddeye ya şerh konulacak ya da yeni bir sözleşme yapılacak. Erdoğan'ın kararını bu ay vermesi bekleniyor.

GİRİŞ 15.08.2020 07:36 GÜNCELLEME 20.08.2020 06:19
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

 

4. MADDEYE ŞERH KONULABİLİR

Edinilen bilgiye göre sözleşme yeniden yorumlanıyor. Tartışmalara sebep olan "Temel haklar, eşitlik ve ayrımcılık yapılmaması" konusunu düzenleyen 4. maddede geçen "cinsel yönelim" ve "toplumsal cinsiyet kimliği" ifadelerine şerh konulabilmesi gündemde.

 

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE GERİ ADIM YOK

Bununla ilgili de alternatif metin hazırlığı yapılıyor. AK Parti kurmayları "Kadına şiddete sıfır tolerans mücadelemizi sürdüreceğiz. Fakat tartışmalı maddelere şerh gündeme gelebilir, bu metinle yolumuza devam ediyoruz, diyebiliriz" dedi.

Erdoğan: 'Ankara kriterleri' der ve yolumuza devam ederiz

YENİ BİR SÖZLEŞME DE YAPILABİLİR

Hukukçu kurmaylar, sözleşmeden çıkılması durumunda ise iki ayrı yol haritası belirledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kopenhag yerine Ankara Kriterleri ile devam ederiz" sözlerinden yola çıkılarak yeni bir sözleşmenin de oluşturulabileceği ifade ediliyor. AK Partili kurmaylar, bu durumda yasal boşluklar ve düzenlemelere ilişkin de bir rapor hazırladı. Sözleşmeden çıkılırsa, kadına şiddet yasası için düğmeye basılacak.

ERDOĞAN SON KARARI AĞUSTOS AYI İÇİNDE VERECEK

Çalışmalar ise, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak, son kararı bu ay içinde Cumhurbaşkanı'nın vermesi bekleniyor.

Öte yandan, sözleşmeye niçin karşı olunduğu da kamuoyuna anlatılacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 46
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul sozlesmesinin ben acilen kaldirilmasini talep ediyorum.
    Cevapla
  • Murat TANER 3 yıl önce Şikayet Et
    Toplumun beklentisi özetle:1-Kurana göre hareket edilmesi,2-sozlesmenin tümüyle serhsiz kaldırılması,3-"kadına" şiddet vs.gibi yaklaşımların tümüyle kaldırılarak ayrımcılığa son verilmesi,4-SURESİZ NAFAKA 'ya son verilmesi,5-Bosanmalarin rahatlatılması ve hızlandırılması bu beklentiler yerine getirilmezse oylar düşer.Milletin hassas noktaları bunlar.Bu kadar basit.
    Cevapla
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadin hakkini, aile kurallarini cenabi allah koymuştur! Mutlu ve huzurun şifresi kuran ve sünnettedir, buna uymayan her madde ayağimin altindadir!
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanın belirttiği gibi, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılıp kendi kanunumuzu Ankara Sözleşmesi olarak çıkarmalıyız. Ayrıca sadece kadını koruyan değil, her iki cinsiyeti de koruyan bir yasa olmalı bu..
    Cevapla
  • Muallim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahla yaptığımız sözleşmeden vaz mı geçiyoruz
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Geleneklerimize, kültürümüze, Dini değerlerimize karşı olan İstanbul sözleşmesi tümüyle kaldırılmalı yerine milli ve yerli kanunlar yapılmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • Murat TANER 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve kesinlikle ayetlere ters olmamalı. Türk milleti ne zaman kurandan uzaklasmissa tarihte hep gerilemiştir. Kuran sadece milletimiz için değil tüm dünyanın selameti için bir nurdur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek