AB'nin Doğu Akdeniz kararı sonrası Türkiye'den ilk açıklama

AB'de dün Doğu Akdeniz konulu görüşme gerçekleştirildi. Toplantısı sonrası AB'den yapılan çağrıya Türkiye'den yanıt geldi. Türk Dışişleri "Türkiye diyalog ve müzakereden yanadır. Meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır. AB'nin çağrısı Türkiye'ye değil, Doğu Akdeniz'de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır" dedi.

AB'nin Doğu Akdeniz kararı sonrası Türkiye'den ilk açıklama
AB'nin Doğu Akdeniz kararı sonrası Türkiye'den ilk açıklama
GİRİŞ 15.08.2020 10:06 GÜNCELLEME 15.08.2020 10:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, Belarus'taki seçim sonrasında protestoculara yapılan müdahale, Beyrut'taki patlama ve Venezuela gibi konuları görüşmek üzere AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell başkanlığında videokonferans yöntemiyle olağanüstü toplanmıştı.

 

Toplantıdan bir kare

AB'DEN AÇIKLAMA

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Bakanlar, Türkiye ile ilişkilere verdikleri önemi hatırlattılar. Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması ve buradaki kaynakların kullanılması ile ilgili konuların, tek taraflı eylemlerle değil, ancak iyi niyetle, uluslararası hukuka uygun ve iyi komşuluk ilişkileri ilkesi doğrultusunda diyalog ve müzakere yoluyla ele alınabileceğinin altını çizmiştir" denildi.

 

Açıklamada ayrıca, AB bakanlarının Türkiye'ye karşı alınacak önlemler için AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e yetki verdiği belirtildi. Borrell, 27-28 Ağustos'ta Berlin'de yapılacak AB toplantısında, ekonomik yaptırımlar dahil Türkiye'ye karşı alınabilecek olası kararları açıklaması gerekiyor. Fakat olası yaptırımların uygulanması için 27 üye ülkenin onayı gerekiyor.

Yunan-Rum ikilisi AB'den beklediğini bulamadı

TÜRKİYE'DEN AB'YE YANIT

Konu ile alakalı açıklama yayımlayan Türk Dışişleri, "Türkiye diyalog ve müzakereden yanadır. Meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır. AB'nin çağrısı Türkiye'ye değil, Doğu Akdeniz'de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • Lütfen 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güzel yatırımlar yapıyor ama en önemli yatırım istihbarat olmalı sonra Lobi faaliyetleri ve medya sektörüne en çok yatırım yapmamız gereken alanlar yahudi bu alanları ele geçirmiş insanların zihinlerinde cirit atıyorlar istedikleri gibi toplumları manipüle ediyorlar. Artık uyanıp bu duruma el koyma vaktimiz geldi geçiyor. En az f35 kadar s400 kadar önemli hatta daha önemli savunma sanayisi sadece konveksiyonel silahla olmaz savunma sanayisi istihbaratla lobiye medya ile başlamalı. Ne demiş atalarımız kalem kılıçtan keskindir
    Cevapla
  • Milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakındır Turan ordusunu kurduğunuzda Hem Batı'nın hainleri hemde bu hainlerin Ortadoğu'daki tasmalı larına yeri ve zamanı geldiğinde gereken cevap verilecektir.
    Cevapla
  • ümit hayrık 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım kafirlerin tüm hilelerini başlarına çevir... Kafirler güruhuna karşı bize yardım eyle...
    Cevapla
  • MetehanGülşah 3 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Hasan3455 3 yıl önce Şikayet Et
    Demir tavinda dovulur bu is reis varken bitmeli ileriye erteletilmemeli yoksa isimiz zor.
    Cevapla
  • tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    adamın akdenızde 2 kmrelık adası var kendını akdenızın sahıbı sanıyor vay arakadas bunlar ne içiyor acaba bunlara gore akdenız ege onların karasuları adaların kıta sahanlıgı yoktur sadece karasuları vardır dolayasıyla meıs adası zaten bızım kıta sahanlıgımızın ıcınde adam meıs adasına hucum botu gonderıyır varmı oyle bır dunya hangı ulke kabuleder burnun dıbıne kıta sahanlıgının ıcıne hucum botu ve fırkateyının gırmesıne ızın almadan kus bile ucuramazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!