İkinci 'doktordan özür diletme' vakası İzmir'de yaşandı

Kendi çektiği bir videoyu paylaşıp, Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısındaki gidişatın İtalya'dan daha vahim bir tablo ortaya çıkabileceğini gösterdiğini söyleyen Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran açıklamaları nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı. Doç. Dr. Savran, "Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona salgınının ilk günlerinde Ankara'da meslektaşlarına yaptığı konuşma sırasında “Umre işi mahvetti, binlerce vaka var” diyen Uz. Dr. Güle Çınar'a Ankara Ünversitesi'nce özür diletilmesinin ardından benzer bir olay İzmir'de yaşandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, geçen hafta Youtube hesabından paylaştığı videoda Türkiye'deki korona virüsü tablosunu değerlendirdi. "Vaka ve ölü sayımız İtalya'dan ileride. Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil. Lütfen evde kalın" diyen Savran, çok geç olmadığını ve virüsün  kırılabileceğini söylemişti.

Doç. Dr. Yusuf Savran: Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısı İtalya'dan ilerideDoç. Dr. Yusuf Savran: Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısı İtalya'dan ileride

Savran'ın medyada da yer alan açıklamalarının krize neden olduğu ortaya çıktı. AK Parti eski Milletvekili Nükhet Hotar'ın rektörlüğünü yaptığı DEÜ'den Doç. Dr. Savran'ın sözleriyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Doç. Dr. Savran’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığı savunuldu. İtalya ya da başka ülkelerde yaşanan ölümlerin Türkiye ile karşılaştırılmasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada, başta Savran olmak üzere klinikte çalışan ekibin yoğun stres ve gayret içinde fedakârlık yaptığı belirtildi. Rektörlük açıklamasında, "Vatandaşlarımızı uyarmak amacıyla kaygı ve korkusunu farklı bir üslupla aktaran hocamızın bu konuda yanlış anlaşıldığını ve kendisinin de üzgün olduğunu buradan paylaşmak istiyoruz” denildi.

.

Öte yandan, Doç. Dr. Savran da Youtube hesabından yeni bir video paylaştı. Sorumlu bir hekim olarak toplumu bilinçlendirmek için açıklama yaptığını dile getiren Savran, “Sağlık bakanlığımız ve ilgili birimler çalışmalarını titizlikle yürütmektedir. Yaptığım açıklamalar ve İtalya örneği yanlış anlaşılmıştır. Bizler sorumlu hekimler olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)