EBA TV: Batan geminin ateisti olmaz

Korona virüsü salgını nedeniyle uzaktan derslerin devam ettiği TRT ekranlarında 11’inci sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde 'ateizm' konusu işlendi. Ateizm’i “İnsan fıtratına aykırı bir durumdur” ifadeleriyle tanımlayan öğretmen, “Düşen uçağın, batan geminin ateisti olmaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü salgını önlemleri kapsamında milyonlarca öğrencinin okulları tatil edilirken uzaktan eğitim aracılığıyla dersler işlenmeye devam ediyor. TRT ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığıyla TRT ekranlarında yayınlanan 11’inci sınıf Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde “İnançla İlgili Meseleler” başlığı altında ateizm konusu işlendi.

Derste ateizme ilişkin yapılan tanımlarda, “Evreni ve varlıklarını yaratan bir tanrının olmadığını savunan bir inanç biçimidir”, “Sadece tanrıyı değil tüm dini değerleri reddeder”, “Tepkisel bir karşı çıkış söz konusudur” ve “İnsan fıtratına aykırı bir durumdur” ifadelerine yer verildi.

Dersi anlatan öğretmen tarafından ise “İnsan fıtratına aykırı bir durumdur” ifadesi şöyle açıklandı: “Örneğin hepimizin bildiği bir tabir var. Düşen uçağın, batan geminin ateisti olmaz. Bu manada baktığımız zaman insan her zaman bir yaratıcıya tutunma isteği vardır. İnsanın her zaman bir yaratıcıya bağlanma isteği vardır. Bu istek de insanı bir dinin mensubu yapar.”

Etiketler ev ateizm korona EBA TV