Almanya: Türkiye ve Batı Balkanlardan gelen vakalar artıyor

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkedeki günlük korona vakalarının yeniden 1000'i geçmesi üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Spahn, hem halkın tedbirlere uymaması, hem de Türkiye ile Batı Balkanlardan gelen vakalar nedeniyle artış görüldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Günlük korona virüsü vakalarının yeniden 1000'in üzerine çıktığı Almanya'da, Sağlık Bakanı Jens Spahn bir basın toplantısı düzenleyerek halktan tedbirlere uymalarını istedi. Risk bölgelerinde cumartesi gününden itibaren zorunlu test yapılacağını açıklayan Alman bakan, yeni vakaların ülke için bulaşın yanı sıra yurtdışından da geldiğini söyledi. Spahn'ın, Türkiye ve Balkanlardan gelen vakaların arttığını söylemesi dikkat çekti.

'BATI BALKANLAR VE TÜRKİYE...'

Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Alman bakan, günlük vaka sayısının mayıs ayından bu yana ilk kez 1000'in üzerine çıkmasının kendilerini endişelendirdiğini ama şu an için bu durumla başa çıkılabileceğini söyledi. Spahn, yeni vakalardaki artıştan hem halkın sosyal mesafe tedbirlerini uymamasını, hem de yurt dışından dönenleri sorumlu tuttu.

'DÖNÜŞTE TEST YAPTIRMAMANIN CEZASI 25 BİN EURO'

"Virüs Almanya'ya başka ülkelerden de getiriliyor" diyen Spahn, "Batı Balkanlar ve Türkiye'den dönen insanlar arasındaki enfeksiyon sayısı artıyor" ifadelerini kullandı. Spahn, 'yüksek riskli' yerlerden seyahat edenlerin korona virüsü testi yaptırmayı reddetmesi halinde 25 bin euroya kadar para cezasına çarptırılabileceğini de belirtti.

'USANMANIZI ANLIYORUM AMA...'

Spahn, sosyal mesafe tedbirlerine uymayanları ise "İnsanların bıktığını anlıyorum ama pandeminin hiçbir zaman o kadar da ciddi olmadığı yönündeki yanıltıcı fikre direnmeleri gerekir" diyerek uyardı. Almanya Sağlık Bakanı, ülke çapında bir sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden getirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

'ANCAK BERABER KONTROL ALTINA ALABİLİRİZ'

Sayıların daha da artması durumunda hangi tür etkinlik veya kutlamaların düzenlenebileceğinin yeniden incelenmesi gerektiğini belirten Spahn, "Korona virüsünü kontrol altında tutmak bir maraton olacak, bunu ancak beraber yapabiliriz" dedi. Alman bakan, "Virüsün bireyler ve toplum üzerindeki etkisi düşünüldüğünde, sosyal mesafe tedbirleri küçük bir bedel" diye konuştu. Spahn son günlerdeki vaka artışının test sayısındaki yükselmeyle de bağlantılı olduğunu söyledi ancak ofisler veya başka yerlerde çok sayıda vaka patlaması yaşandığının altını çizdi.

SON 24 SAATTE 1045 YENİ VAKA

Almanya'da son 24 saatte tespit edilen korona virüsü vakalarının sayısı mayıs ayından sonra bugün ilk kez 1000'in üzerine çıktı. Robert Koch Enstitüsü 1045 yeni vaka raporlarken, toplam vaka sayısı 213 bin 67'ye yükseldi. Son bir günde yedi kişinin yaşamını yitirmesiyle, ölü sayısı da 9 bin 175'e çıktı. (DIŞ HABERLER)