Johnson & Johnson: Korona aşısını eylülde test edeceğiz

ABD merkezli kozmetik ve tıbbi malzeme şirketi Johnson & Johnson, yeni tip korona virüsüne karşı eylül ayında bir deneysel aşı testine başlayacak. Firma, denemeler için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli kozmetik ve tıbbi malzeme şirketi Johnson & Johnson, yeni tip korona virüsünün yol açtığı Covid-19 hastalığına karşı eylül ayında deneysel bir aşıyı denemeye başlayacaklarını açıkladı. Firma, aşının 2021 başında acil durumlarda kullanım için ruhsatlandırılacağını umuyor.

Johnson&Johnson tarafından yapılan açıklamada, ABD’deki aşı araştırmasına ortak fon sağlamak için ABD Biyomedikal Gelişmiş Araştırma ve Geliştirme Kurumu’yla birlikte 1 milyar dolardan fazla (yaklaşık 6 milyar 580 milyon lira) yatırım yapıldığı belirtildi.

Johnson&Johnson, Ebola salgınına karşı ürettiği deneysel aşıda kullandığı teknolojilerle Covid-19’a karşı aşı geliştirmeye başladığını ocak ayında açıklamıştı. Birçok uzman Covid-19’a karşı güvenilir bir aşının ancak bir yıla yakın sürede geliştirilebileceğini öngörüyor. (Sputnik)